Кабмін звільнив держсекретаря Мінкульту

Кабмін звільнив держсекретаря Мінкульту

16 Липня 2020
1783

Кабмін звільнив держсекретаря Мінкульту

1783
Артем Біденко пропрацював на державній службі шість років.
Кабмін звільнив держсекретаря Мінкульту
Кабмін звільнив держсекретаря Мінкульту

Кабінет Міністрів України 15 липня 2020 року звільнив Артема Біденка з посади державного секретаря Міністерства культури та інформаційної політики. Про це йдеться в розпорядженні уряду. 

«За цей час я побував заступником міністра, а потім державним секретарем трьох міністерств – Міністерства інформаційної політики, Міністерства культури, молоді і спорту, Міністерства культури та інформаційної політики. В процесі навчився кільком дивним і нестандартним навіть для України вмінням: створювати міністерство з нуля, ліквідовувати міністерство, реорганізовувати міністерство і роз’єднувати міністерство», – написав Артем Біденко на своїй сторінці в Facebook. 

Він додав, що з лютого по травень 2020 року займався популяризацією  читання та просуванням України в світі. Пан Біденко планує продовжити роботу за цими напрямками, але вже як незалежний експерт; також він планує повернуся до сфери політичного консалтингу.

Як писав ДМ, державний секретар Міністерства культури та інформаційної політики Артем Біденко 23 червня 2020 року написав заяву про звільнення з посади.

Нагадаємо, 2 вересня 2019 року Кабінет Міністрів ухвалив створити Міністерство культури, молоді та спорту на базі Міністерства інформаційної політики. Колишнього державного секретаря Міністерства інформаційної політики Артема Біденка 28 жовтня 2019 року призначили держсекретарем тоді ще Міністерства культури, молоді та спорту. 4 березня 2020 року Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський того ж дня заявив, що не має наміру працювати в новому уряді. Одна з причин – розділення його міністерство на два: Міністерство культури та інформаційної політики України й Міністерство молоді та спорту. 10 березня Кабінет Міністрів України призначив Світлану Фоменко тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра культури. 4 червня 2020 року Верховна Рада України підтримала призначення Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. 

За даними на сайті Міністерства інформаційної політики, Артем Біденко народився 12 лютого 1981 року.

Освіта:

2004 – закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія»; отримав базову вищу освіту та кваліфікаційний ступінь магістра політичних наук.

2004-2007 – навчався в аспірантурі Національного інституту стратегічних досліджень. Тема дисертації – «Роль і місце інституту ради національної безпеки в процесі ухвалення політичних рішень».

2003 – пройшов курс «Політичний менеджмент» в Інституті Роберта Шумана (Будапешт, Угорщина).

Трудова та політична діяльність:

1999-2000 – помічник редактора «Політичного календаря» у Інституті політики; експерт.

2000 – експерт Лабораторії законодавчих ініціатив.

2000-2001 – редактор блоку економічних та фінансових новин, програма «Новий день» телеканалу «Інтер».

2001-2003 – співавтор country profile України (дослідження Nations in Transit), організація Freedom House.

2000-2003 – експерт з питань внутрішньої політики і політичної комунікації,  Міжнародний інститут порівняльного аналізу.

2003-2006 – експерт з питань політичних комунікацій, Школа політичної аналітики при НаУКМА.

2003-2007 – член Ради з питань реклами при Кабінеті Міністрів України та при КМДА.

2003-2014 – голова Координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами України.

З 2002 року – член Громадської ради при Комітеті ВРУ з інформації і свободи слова. Брав участь у написанні проекту Закону України «Про рекламу».

З серпня 2014 обіймав посаду начальника Управління з питань реклами КМДА.

4 лютого 2015 року розпорядженням Кабінету Міністрів України призначений на посаду заступника Міністра інформаційної політики України – керівника апарату.

18 січня 2017 року розпорядженням Кабінету Міністрів України призначений на посаду державного секретаря Міністерства інформаційної політики України.

Блогер та автор інтернет-видань «Українська правда», УБР, «Ліга», «Еспресо.TV».  Був позаштатним журналістом та політичним редактором газет «Українське слово», «Деловая Украина», «Деловая неделя», «Аргументы и факты в Украине», журналів Business Communication, «Профиль», «Компаньйон» та інших. Співавтор двох книжок на теми українських виборів.

Фото: Артем Біденко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1783
Читайте також
15.06.2020 17:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду