Офіс президента вибирає міністра культури. Хто серед кандидатів?

Офіс президента вибирає міністра культури. Хто серед кандидатів?

29 Травня 2020
19653
29 Травня 2020
12:49

Офіс президента вибирає міністра культури. Хто серед кандидатів?

19653
На посаду міністра культури та інформаційної політики претендують режисери, народні депутати, продюсери та інші.
Офіс президента вибирає міністра культури. Хто серед кандидатів?
Офіс президента вибирає міністра культури. Хто серед кандидатів?

В Офісі президента України хочуть до кінця цього тижня сформувати шортлист із трьох кандидатів, з яких, імовірно, оберуть міністра культури та інформаційної політики. Про це написало інтернет-видання lb.ua, з посиланням на заступника глави офісу Юрія Костюка.

Нагадаємо, відповідно до законодавства члени Кабінету Міністрів, крім прем'єр-міністра, міністрів оборони і закордонних справ, призначаються на посаду Верховною Радою за поданням прем'єр-міністра.

Серед кандидатів lb.ua називає Юлію Сінькевич (генпродюсерка Одеського кінофестивалю), Володимира Шейка (гендиректор Українського інституту), Івана Козленка (гендиректор Центру Довженка, який 28 травня написав заяву про звільнення з центру), Лілія Млинарич (засновниця фестивалю Jazz Коктебель), Павла Гудімова (власник «Я Галерея»), Славу Жилу (театральний режисер), Світлану Долеско (одна власниць ТОВ «Докас», що займається будівництвом, гендиректорка «Центру української культури і мистецтв»). Також – народного депутата, голову Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка і тимчасову виконувачку обов’язків міністра культури Світлану Фоменко.

За інформацією «Детектора медіа» від джерела в парламенті, серед кандидатів на посаду міністра культури та інформаційної політики називають народних депутатів Максима Ткаченка, Олександра Ткаченка та державного секретаря колишнього Міністерства культури України та голову комісії з проведення ліквідації цього міністерства Ростислава Карандєєва. За словами джерела, є такі охочі очолити міністерство, яких не підтримують у фракції «Слуга народу», а тих, кого просять стати міністром, самі не дуже хочуть обійняти цю посаду. Тому так довго не можуть знайти кандидата на посаду міністра.

Нагадаємо, 4 березня 2020 року Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський того ж дня заявив, що не має наміру працювати в новому уряді. Одна з причин – плани розділити його міністерство на два. Раніше міністерство культури кілька місяців проходило процес об’єднання з міністерствами молоді та спорту й інформації, який завершився 31 грудня 2019 року.

У новому уряді Дениса Шмигаля створено два окремі міністерства – Міністерство культури та інформаційної політики та Міністерство молоді та спорту. 10 березня уряд призначив Світлану Фоменко тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра культури та інформаційної політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19653
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Працівники культруи
1427 дн. тому
Всі кандидатури просто жахливі, і не на користь галузі,а на подальший її розвал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду