Артем Біденко займатиметься розробкою інформаційної політики

Артем Біденко займатиметься розробкою інформаційної політики

14 Серпня 2020
2559

Артем Біденко займатиметься розробкою інформаційної політики

2559
Артем Біденко став головою правління громадської організації «Інститут інформаційної безпеки».
Артем Біденко займатиметься розробкою інформаційної політики
Артем Біденко займатиметься розробкою інформаційної політики

Про це він повідомив у коментарі «Детектор медіа».

Зараз в організації проходить перереєстрація керівних органів. Раніше «Інститут інформаційної безпеки» працював зі студентською радою при міністерствах.  За словами Артема, для студентів – це була можливість розвитку кар’єри для талановитої молоді. Робота з молоддю залишиться одним з напрямків діяльності оновленої організації, однак її основна мета – це буде розробка інформаційної політики.

«Фактично це буде think tank, який працюватиме у сфері інформаційної безпеки, інформаційного суверенітету, формування інформаційної політики. Усі ті питання, якими ми займалися у міністерстві інформаційної політики, водночас без обмежень і умовностей, які накладає державна служба. Особливу увагу хочу присвятити свободі слова, розвитку незалежних медіа - адже ми в міністерстві багато доклалися до того, щоб Україна була гідно представлена на платформі Ради Європи з питань свободи слова і я бачу велику задачу зберегти цей прогрес», - зазначив Артем Біденко.

«Інститут інформаційної безпеки» планує презентувати свої розробки різним міністерствам. «Я досить тісно комунікую з міністерством тимчасово окупованих територій. Також Тараса Шевченка призначили заступником міністра культури. Дуже сподіваюсь, що у нього вийде конструктивна робота і ми будем комунікувати», - додав він.

Основне джерело фінансування організації – гранти.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 15 липня 2020 року звільнив Артема Біденка з посади державного секретаря Міністерства культури та інформаційної політики. Раніше  23 червня 2020 року написав заяву про звільнення з посади. Артем пропрацював на державній службі шість років.

Як вже писав «Детектор медіа», 2 вересня 2019 року Кабінет Міністрів ухвалив створити Міністерство культури, молоді та спорту на базі Міністерства інформаційної політики. Колишнього державного секретаря Міністерства інформаційної політики Артема Біденка 28 жовтня 2019 року призначили держсекретарем тоді ще Міністерства культури, молоді та спорту. 4 березня 2020 року Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський того ж дня заявив, що не має наміру працювати в новому уряді. Одна з причин – розділення його міністерство на два: Міністерство культури та інформаційної політики України й Міністерство молоді та спорту. 10 березня Кабінет Міністрів України призначив Світлану Фоменко тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра культури. 4 червня 2020 року Верховна Рада України підтримала призначення Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2559
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду