Уряд призначив очільницю Мінкульту

Уряд призначив очільницю Мінкульту

10 Березня 2020
3617
10 Березня 2020
16:59

Уряд призначив очільницю Мінкульту

3617
Кабінет Міністрів України призначив Світлану Фоменко тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра культури.
Уряд призначив очільницю Мінкульту
Уряд призначив очільницю Мінкульту

Про це 10 березня пише «Укрінформ» з посиланням на пресслужбу Міністерства культури, молоді та спорту України.

Світлана Фоменко підтвердила цю інформацію виданню LB.ua.

Світлана Фоменко із 2004 по 2006 рр. обіймала посаду радниці генерального директора Генеральної дирекції Київської міської ради з обслуговування іноземних представників.

З березня 2007 року вона працювала головним спеціалістом, з 2008 року – начальником відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції управління міжнародних зв’язків апарату ВО КМР (КМДА).

З 2013 року – начальником управління міжнародного співробітництва Міністерства культури України.

З серпня по грудень 2014 року Фоменко була заступником міністра культури України з питань європейської інтеграції. З 2015 року – помічником-консультантом народного депутата України Єленського.

У квітні 2016 року обійняла посаду першого заступника міністра культури України Євгена Нищука.

У грудні 2019 року її призначили заступницею міністра Володимира Бородянського, вона займалася питаннями захисту охорони культурної спадщини.

Відповідно до декларації за 2018 рік, пані Фоменко володіє третиною частини квартири в Києві. Її чоловіко Дмитро, в свою чергу, є власником чотирьох квартир та двох дачних будинків у Києві, шести земельних ділянок у Києві та області.

Крім того, чоловік Світлани Фоменко є власником трьох машиномісць, чотирьох житлових будинків, які значаться як «незавершені», а також двох автомобілів: два Infiniti FX35 2008 року (577,5 тис. гривень), Infiniti QX56 2010 року (833,1 тис. гривень). Також має 2 млн 250 тис. гривень та 61 тис. доларів готівкою.

Сама Фоменко задекларувала ювелірні вироби (30 тис. гривень), шуби, годинник. Серед її доходів зазначається заробітна плата отримана за основним місцем роботи.

Як повідомляє Суспільне, у 2015 році пресслужба НАЗК повідомила, що виявила ознаки кримінального правопорушення в декларації Світлани Фоменко. Зокрема йшлося про те, що у виправленій декларації за 2015 рік вона вказала недостовірні відомості про отриманий чоловіком дохід у вигляді заробітної плати. Крім того не задекларувала автомобіль, машиномісце та не зазначила відомості про корпоративні права, що належать чоловіку на праві власності, а також отриманий ним дохід від надання майна в оренду.

Нагадаємо, 4 березня 2020 року Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський того ж дня заявив, що не має наміру працювати в новому уряді. Одна з причин - плани розділити його міністерство на два.

Обов’язки міністра культури виконував перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук.

6 березня Ірина Подоляк звільнилась із посади заступниці міністра культури

 

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3617
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду