detector.media
04.06.2020 11:40
У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит Зеленського
У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит Зеленського
На сайті Хмельницької ОДА та Офісу президента не було повідомлень про проведення акредитації.

У Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит президента України Володимира Зеленського 3-4 червня. У Хмельницькій облдержадміністрації сказали, що на подію акредитували лише представників місцевих каналів, іншим – пообіцяли надати відеоматеріали. Про це пише хмельницьке інтернет-видання Vsim.ua.

Зокрема, про недопуск повідомили журналісти Vsim.ua та видання «Є». Причиною відмови в ОДА назвали «карантинні обмеження», такі вимоги вони нібито отримали від ОПУ.

Юрист ІМІ Алі Сафаров розповів, що журналістів дійсно могли би не допустити через карантин, однак більша частина цих обмежень не діє від 22 травня. Крім того, обмеження для журналістів мали би бути встановлені виключно певним розпорядчим документом. «Має бути, наприклад, рішення Хмельницької міської ради про те, що у зв’язку з карантинними заходами є обмеження для журналістів. Якщо такого документу немає, то це означає, що правових підстав вибірково застосовувати акредитацію у посадовців не було», – сказав він, додавши, що вибіркова акредитація має ознаки щонайменше перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Нагадаємо, з 2 червня 2020 року після послаблення карантину змінилися умови роботи журналістів під час сесійного тижня парламенту. Журналісти мають змогу працювати в кулуарах на третьому поверсі будівлі парламенту, а оператори та фотографи – в ложі преси. До ложі преси пускають до 30 осіб: 15 операторів і 15 фотографів.

Фото: Хмельницька ОДА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY