Дмитро Гордон про «спецоперацію» інтерв’ю з Гіркіним: називайте мене Брюс

Дмитро Гордон про «спецоперацію» інтерв’ю з Гіркіним: називайте мене Брюс

12 Червня 2021
2490
12 Червня 2021
22:38

Дмитро Гордон про «спецоперацію» інтерв’ю з Гіркіним: називайте мене Брюс

2490
Дмитро Гордон про «спецоперацію» інтерв’ю з Гіркіним: називайте мене Брюс
Дмитро Гордон про «спецоперацію» інтерв’ю з Гіркіним: називайте мене Брюс

Інтерв’ю з Гіркіним було спільною «блискучою спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України, Генпрокуратури України та Дмитра Гордона як журналіста», – про це заявив сам Дмитро Гордон в етері нового шоу «Велика п’ятниця», що з 11 червня 2021 виходить на телеканалі «Україна-24».

«Зараз я вже можу про це сміливо говорити», – сказав Гордон, хоча говорив про це і одразу після виходу інтерв’ю з Гіркіним і пізніше у власних інтерв’ю. За його словами, «спецоперацію» готували два місяці, а президент знав про це за півтора місяці до інтерв’ю. Питання для Гіркіна, за словами Гордона, розробляли ГУР та ГПУ, а його завдання було в тому, щоб точно їх поставити і щоб ГПУ могла «процесуально» зафіксувати відповіді.

Інтерв’ю для «спецоперації» з невідомих причин записували по скайпу на комп’ютері сина Дмитра Гордона Ростислава. Згодом сам Дмитро Гордон із сином давали покази та переписали «дані» з комп’ютера Ростислава, що, ймовірно, і є тією самою «флешкою, яка пішла в Гаагу», про яку Гордон заявляв одразу після інтерв’ю і з якої, за його словами, «реготали тупорилі ідіоти».

Нагадаємо, що інтерв’ю Гіркіна Гордону дійсно слухали на недавньому засіданні в Гаазі у справі щодо збиття MH17. Президент Зеленський на минулорічній прес-конференції назвав Гордона «наш спецагент», проте жодних деталей не назвав, а колишня прессекретарка президента Юлія Мендель заперечувала слова Гордона, що Зеленський чудово знав усі деталі інтерв’ю.

Гордон стверджує, що з дахів будинків та офісів фіксував усіх, хто після інтерв’ю з Гіркіним прийшов на протест до його офісу, і знає усі їхні прізвища, адреси, телефони та біографії і «передає їм привіт».

На шоу Дмитро Гордон прийшов із дружиною, Олесею Бацман, яка закликала усіх, хто критикував Гордона, негайно вибачитись, а якщо вони цього не зроблять, то вони всі – «дрібні мразі».

Ведучий інтерв’ю Василь Голованов похвалив Гордона, що той – міцний горішок, на що Гордон попросив називати його «Брюс».

В Україні  вже були зафіксовані випадки участі журналістів у спецопераціях. Проте, на відміну від «спецоперації Гордона з Гіркіним», це підтверджували відповідні органи.

Найбільш резонансною спецоперацію за участю журналіста було «вбивство» Аркадія Бабченка. Тоді багато вітчизняних та зарубіжних журналістів, експертів та недійних організацій критикували такі дії. Наразі офіційного підтвердження словам Дмитра Гордона про спецоперацію з Гіркіним не було. СБУ раніше стверджувала, що Гордон брав інтерв’ю із власної ініціативи.

Хоча щодо інтерв’ю Гордону колишньої «прокурорки» окупованого Криму, нині депутатки Держдуми Росії Наталії Поклонської Прокуратура заявляла, що використає його у кримінальному впровадженні.  А Офіс генерального прокурора планував передати матеріали интерв’ю з Поклонською та Гіркіним до о Міжнародного кримінального суду, який використовує відеоінтерв’ю та інші медіаджерела як докази при розслідуванні воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2490
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду