detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
19.05.2020 13:00
Гордон брав інтерв’ю в Поклонської і Гіркіна з власної ініціативи – СБУ
Гордон брав інтерв’ю в Поклонської і Гіркіна з власної ініціативи – СБУ
У Службі безпеки говорять, що не співпрацюють з журналістами в такий спосіб, бо це незаконно.

Дмитро Гордон взяв інтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) з власної ініціативи. Про це «Детектору медіа» сказала речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«Ми зараз вивчимо цю інформацію, детально аналізуємо й можливо використаємо як додатковий доказ захоплення РФ території України», – сказала вона у відповідь на питання, чи знала СБУ про це інтерв’ю до анонсу.

На уточнення, чи консультувався Дмитро Гордон з СБУ щодо цих інтерв’ю, пані Гітлянська сказала: «Це була виключно його ініціатива. Він сам усе організував». Про консультації їй не відомо.

Крім того, вона розповіла, що закон не передбачає подібну співпрацю з журналістами. На питання, чи практикує спецслужба подібні дії для отримання додатковї інформації в рамках розслідування, Олена Гітлянська сказала: «Ми діємо виключно в рамках закону, а законом це не передбачено».

Як писав ДМ, Дмитро Гордон 18 травня сказав, що його інтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) проходили «у співдружності» з українськими спецслужбами. Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов сказав, що інтерв’ю Дмитра Гордона з Ігорем Гіркіним та колишньою «прокуроркою» Криму Наталією Поклонською будуть корисними для слідства. Служба безпеки України також повідомила, що вивчає обидва інтерв’ю.

Нагадаємо, 11 травня на ютуб-каналі засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона вийшло його відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» анексованою Росією Криму, а нині депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонською. Записане скайпом інтерв’ю триває майже три години. Відео називається «Поклонская. Измена Родине, Янукович, Путин, Аксенов, "няш-мяш", Николай II, Зеленский. "ГОРДОН" 2020».

Ведучий «Ньюспалму» Юрко Космина порівняв розмову Дмитра Гордона і Наталії Поклонської з піднесенням набоїв ворогам.

Реакцію українських медійників і блогерів на інтерв’ю Дмитра Гордона з Наталією Поклонською ви можете прочитати тут.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що під час війни треба бути обережним і «не піддаватись спокусі надавати слово тим, з ким воюєш». Проте він додав, що немає юридичних важелів, щоб застосувати їх у випадку з інтерв’ю з Наталією Поклонською. 

Прокуратура Криму використає в кримінальному провадженні проти Наталії Поклонської її інтерв'ю Дмитру Гордону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY