Трамп пішов з брифінгу після перепалки з журналістками CBS News і CNN

Трамп пішов з брифінгу після перепалки з журналістками CBS News і CNN

12 Травня 2020
2404

Трамп пішов з брифінгу після перепалки з журналістками CBS News і CNN

2404
Перепалка розпочалася після того, як він запропонував американській журналістці азіатського походження «запитати Китай» про COVID-19.
Трамп пішов з брифінгу після перепалки з журналістками CBS News і CNN
Трамп пішов з брифінгу після перепалки з журналістками CBS News і CNN

Президент США Дональд Трамп 11 травня несподівано завершив брифінг після перепалки з журналістками CBS News Вейджією Цзян і CNN Кейтлін Коллінз. Про це пише CNN.

Вейджією Цзян – американська журналістка азіатського походження. Вона народилася в Китаї та іммігрувала до США, коли їй було два роки.

Журналістка запитала в Дональда Трампа, чому він вважає тестування на COVID-19 «глобальною конкуренцією з іншими країнами», коли в США померло понад 80 тисяч американців. «Можливо, це питання вам слід поставити Китаю. Не питайте мене. Задайте Китаю це питання, гаразд?», – сказав він та запросив поставити питання кореспондентку Білого дому від CNN Кейтлін Коллінз.

Натомість Вейджія Цзян запитала в президента США, чому він це сказав саме їй. «Я не кажу це комусь конкретно. Я говорю це будь-кому, хто ставить неприємне запитання», – відповів Дональд Трамп.

Після цього до мікрофону підійшла кореспондентка CNN, яка хотіла поставити два питання. Проте президент США не дав їй цього зробити: «Ви не відреагували [на мою пропозицію підійти та поставити питання], і тепер я запрошую [іншу журналістку]».

Кейтлін Коллінз, своєю чергою, сказала, що хотіла дати колезі завершити. Тоді Дональд Трамп усім подякував і закінчив пресконференцію.

Як пише CNN, деякі називають реакцію президента США на питання Вейджії Цзян расизмом, інші – сексизмом.

Нагадаємо, 20 березня президент США Дональд Трамп назвав «жахливим репортером» та звинуватив у «гонитві за сенсаціями» журналіста NBC News Пітера Олександра, який попросив його порадити щось американцям, які бояться пандемії COVID-19.

8 квітня Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) закликала президента США Дональда Трампа припинити жорстокі напади на журналістів, які висвітлюють реакцію Білого дому на пандемію COVID-19. Організація зафіксувала щонайменше вісім нападів під час брифінгів у Білому дому за березень, а саме: на журналістів NBC, ABC, FOX, CNN, PBS та CBS. 

10 квітня Білий дім розкритикував американську інформаційну службу іномовлення «Голос Америки» за нібито підтримку противників США, зокрема – Китаю та його пропаганди щодо COVID-19.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2404
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду