У Білорусі затримали журналіста, який брав участь у зйомках фільму про президента Лукашенка

У Білорусі затримали журналіста, який брав участь у зйомках фільму про президента Лукашенка

24 Листопада 2019
1274
24 Листопада 2019
17:52

У Білорусі затримали журналіста, який брав участь у зйомках фільму про президента Лукашенка

1274
Засновника сайту by24.org Володимира Чуденцова затримали у поїзді Брест — Варшава. У його речах правоохоронці начебто знайшли наркотичні речовини.
У Білорусі затримали журналіста, який брав участь у зйомках фільму про президента Лукашенка
У Білорусі затримали журналіста, який брав участь у зйомках фільму про президента Лукашенка

Про це повідомляє TUT.BY.

Журналіста затримали 21 листопада на кордоні з Польщею. За словами матері Володимира Чуденцова, перед митним контролем вын вийшов до вбиральні та залишив сумку з речами без нагляду. Згодом митники знайшли в сумці журналіста «невідому речовину».

Також матір журналіста повідомила, що правоохоронці провели обшук в їхньому будинку та при цьому начебто теж знайшли кілька пакетів із наркотичними речовинами.

24 листопада спливає 72-годинне утримання Чуденцова, після чого йому або оберуть новий запобіжний захід, або відпустять.

Блогер NEXTA розповів, що Чуденцов допомагав йому у зйомках документального фільму «Лукашенко. Кримінальні матеріали», який на YouTube за місяць подивилися більше 1,7 мільйона користувачів. Блогер вважає, що затримали Чуденцова саме через цей фільм, він закликає підтримувати журналіста у соцмережах хештегом #FreeChudentsov.

У МВС ситуацію із затриманням Володимира Чуденцова не коментують.

Як пише euroradio.fm, Володимир Чуденцов займається журналістикою з 1990-х. У той час він начебто займався «пролукашенківською пропагандою». З плином часу він пішов з державних ЗМІ, змінив прізвище і влаштувався журналістом на TUT.by. Після скандалу звільнився і заснував сайт by24.org, зайняв радикальну антиросійську позицію.

Нагадаємо, у Москві 6 червня 2019 затримали журналіста Івана ГолуноваЙому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення заявляла, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці начебто купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу. Журналіст наполягав, що наркотики йому підкинули поліцейські. На суді він сказав, що пов'язує кримінальну справу зі своєю професійною діяльністю - зокрема з розслідуванням похоронного бізнесу - і що раніше отримував погрози. 

8 червня у Москві суд відправив кореспондента Івана Голунова під домашній арешт на два місяці.

11 червня міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Івана Голунова припинили.

12 червня під час маршу на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова затримали понад 500 осіб, серед яких було й багато журналістів. Згодом майже всіх затриманих відпустили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду