detector.media
12.05.2020 10:41
У Білорусі затримали понад 100 журналістів, блогерів та підписників ютуб-каналів
У Білорусі затримали понад 100 журналістів, блогерів та підписників ютуб-каналів
Затримані вимагали звільнити блогера Сергія Тіхановського та під час онлайн-стрімів розповідали про ситуацію в Білорусі.

У Білорусі затримали понад 100 блогерів, журналістів та підписників ютуб-каналів, які критикують владу. Про це повідомляє BBC із посиланням на правозахисний центр «Весна». Інформацію про затриманих підтверджує Білоруська асоціація журналістів й місцеві ЗМІ.

Серед затриманих – блогер каналу «Народний репортер» Сергій Петрухін, якого звинувачують у порушенні порядку організації й проведення масових заходів. Суд призначив йому 15 діб адміністративного арешту за стрім з однієї з акцій протесту. Знайомі блогера кажуть, що в нього «симптоми коронавірусної хвороби, проте аналізів йому не робили». Сергія Петрухіна затримали 6 травня, коли він їхав на зустріч із блогером ютуб-каналу «Країна для життя» Сергієм Тіхановським (його затримали того ж дня).

Прихильники пана Тіхановского провели імпровізовані акції із вимогою звільнити блогера. Правоохоронці, своєю чергою, почали затримувати блогерів, глядачів ютуб-каналу і журналістів, які висвітлювали стихійні протести. Крім того, у Бобруйську затримали прихильників блогера, які намагались організувати «антипарад» 9 травня.

Серед затриманих – журналіст-фрілансер Дмитро Лупач; журналісти Олександр Бураков, Алесь Осіпцов та блогер Михайло Аршинський. Зокрема, пану Лупачу суд призначив 10 діб арешту та близько 600 доларів штрафу. Після судового засідання його забрали до реанімації з гіпертонічним кризом.

Сергій Тіхановський запустив свій ютуб-канал «Країна для життя» рік тому. Блогер за допомогою місцевих жителів розповідає про умови та проблеми в різних регіонах країни. Крім того, він оголосив про намір брати участь у президентських виборах у Білорусі, які призначені на 9 серпня 2020 року. 

Нагадаємо, у Білорусі 6 травня правоохоронці затримали блогера ютуб-каналу «Країна для життя» Сергія Тіхановского та блогера каналу «Народний репортер» Сергія Петрухіна

Фото: ВВС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY