Режисер «Слуги народу» допомагає формувати концепцію нового каналу для окупованих територій

Режисер «Слуги народу» допомагає формувати концепцію нового каналу для окупованих територій

11 Лютого 2020
2695

Режисер «Слуги народу» допомагає формувати концепцію нового каналу для окупованих територій

2695
Режисер «Слуги народу» Олексій Кірющенко допомагає формувати концепцію нового державного каналу для тимчасово окупованих територій, який створюють на базі телеканалу іномовлення UATV.
Режисер «Слуги народу» допомагає формувати концепцію нового каналу для окупованих територій
Режисер «Слуги народу» допомагає формувати концепцію нового каналу для окупованих територій

Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв’ю «РБК-Україна».

Водночас він уточнив, що «Студія Квартал 95» немає жодного відношення до нового державного каналу.

«Перша частина завдання – ми повинні зробити канал на окуповані території, посилити канал ATR. Друга частина завдання – це зрозуміти, в який спосіб ми будемо доносити інформацію до світу про Україну, як цей канал буде доставлятися, яким буде його наповнення. Наприклад, ми побачили, що англійська версія того ж "Укрінформу" має 70 тисяч унікальних користувачів на місяць. Це більше, ніж, за нашими оцінками, має користувачів UATV як мовник. Тому зараз ми розуміємо, що ми хочемо доносити позицію України у світ. Ми розуміємо, що ми не конкуруємо з російською пропагандою. Ми надаємо можливість отримати інформацію про Україну в світі», - розповів пан Бородянський. 

Як писав ДМ, 10 січня 2020 року на телеканалі іномовлення UATV, на базі якого створюється новий державний канал для тимчасово окупованих територій, побував Олексій Кірющенко – режисер серіалу «Слуга народу». Раніше, у листопаді 2019 року, пан Кірющенко претендував на посаду голови Державного агентства України з питань кіно, але не пройшов конкурс після першого етапу.

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходять у запису. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал розпочне мовлення 1 березня 2020 року. Його назву та конкурс на посаду керівника буде оголошено згодом.

Міністерство культури, молоді та спорту веде переговори із Суспільним мовником та «Укрінформом» щодо створення нової платформи іномовлення.

6 лютого Національна рада анулювала ліцензії ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» на супутникове мовлення каналу UATV закордон. Таким чином, Нацрада задовольнила заяву самого державного підприємства.

Фото: fakty.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2695
Читайте також
10.02.2020 19:56
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 932
13.01.2020 16:15
Олександр Глущенко
для «Детектора медіа»
14 214
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Журналіст
1527 дн. тому
Узяти й позбавити Україну голосу у світі!!!!! Абсолютне невігластво чиновника…. у світі суспільне мовлення має інші завдання, ніж іномовлення. Суспільному мовнику потрібно навести спочатку лад у своїх філіях…. Жодного державницького рішення… все лише в межах мислення торгашів, хоч і немалих компаній.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду