Олена Трибушна пішла з реформованого UATV

Олена Трибушна пішла з реформованого UATV

22 Січня 2020
7335
22 Січня 2020
16:11

Олена Трибушна пішла з реформованого UATV

7335
Вона побажала каналу удачі, «якщо він дійсно нестиме проукраїнські змісти на окупований Донбас».
Олена Трибушна пішла з реформованого UATV
Олена Трибушна пішла з реформованого UATV

Олена Трибушна відмовилася від керівництва інформаційним мовленням державного телеканалу для тимчасово окупованих територій, який створюється замість телеканалу іномовлення UATV.

Про це вона повідомила на Facebook.

Причиною виходу з проєкту мовлення на окуповані території вона назвала різне бачення процесу реалізації проєкту з його іншими новими керівниками.

«Я вірю в ідею міністра Володимира Бородянського повернути уми й серця мешканців окупованих територій з допомогою українського ТБ і в ту концепцію, яку ми обговорювали. Але в перші ж тижні стало зрозуміло, що з рештою нових керівників проекту ми надто по-різному бачимо процес його реалізації. З етичних міркувань подробиць не буде. Щиро бажаю новому каналу удачі, якщо він дійсно нестиме проукраїнські змісти на окупований Донбас. Усе буде на виду. Це ж телек»

«Детектор медіа» намагався отримати коментар у пані Трибушної. Вона написала в sms: «Я нічого не додам до того, що вже написала».

У пресслужбі Міністерства культури, молоді та спорту «Детектору медіа» повідомили, що Олену Трибушну планували призначити на посаду керівника інформаційного мовлення телеканалу для окупованих територій, який створюється на базі телеканалу іномовлення UATV. «Але у зв’язку з відмовою Олени, яку вона публічно озвучила, це призначення так і не відбулося». Як уточнили у пресслужбі, посада керівника інформаційного мовлення не є конкурсною.

Незабаром міністерство планує оголосити конкурс на посаду керівника всього каналу. Наразі виконувати обов’язки директора каналу продовжує Юлія Островська.

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходять у запису. 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини.

У січні має відбутися конкурс на посаду керівника нового каналу для тимчасово окупованих територій. До цього обов’язки директора виконує Юлія Островська, нещодавно призначена заступницею директора. 3 січня керівником інформаційного мовлення нового каналу призначили Олену Трибушну, колишню головну редакторку 24-го каналу. 10 січня на телеканалі побував Олексій Кірющенко – режисер серіалу «Слуга народу». Джерела «Детектора медіа» не виключали, що йому може дістатися якась посада на новому каналі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7335
Читайте також
10.02.2020 19:56
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду