Для початку мовлення каналу для окупованих територій нова ліцензія не потрібна – Мінкульт

Для початку мовлення каналу для окупованих територій нова ліцензія не потрібна – Мінкульт

28 Лютого 2020
2434
28 Лютого 2020
14:25

Для початку мовлення каналу для окупованих територій нова ліцензія не потрібна – Мінкульт

2434
Перший заступник міністра культури, молоді та спорту України Анатолій Максимчук повідомив, що для початку мовлення державного телеканалу для тимчасово окупованих територій, який створюється замість телеканалу іномовлення UATV, не потрібна нова ліцензія.
Для початку мовлення каналу для окупованих територій нова ліцензія не потрібна – Мінкульт
Для початку мовлення каналу для окупованих територій нова ліцензія не потрібна – Мінкульт

Про це пише «Укрінформу.

Раніше член Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що канал для окупованих територій не зможе розпочати роботу 1 березня, адже отримання ліцензії та дозволу на тимчасове мовлення на окуповані території може зайняти кілька тижнів.

Анатолій Максимчук стверджує, що для запуску нового телеканалу не потрібно отримувати нову ліцензію на мовлення. «Діючу ліцензію на мовлення, на підставі якої були видані дозволи на тимчасове мовлення, переоформлять. Відповідні документи Нацрада з питань телебачення і радіомовлення отримає вже найближчим часом. Чинний закон "Про телебачення і радіомовлення" дає таку можливість», – сказав він.

Перша заступниця голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, своєю чергою, заявила: «Розуміючи невідкладність і важливість цієї державної ваги справи, Національна рада готова ухвалити своє рішення настільки швидко, наскільки це можливо. Зволікання й штучні перешкоди – неприпустимі. Маємо достатньо часу, аби підготувати всі документи і рішення, тим більше, що робота над цим уже триває».

Зазначимо, що Нацрада у випадку, якщо телеканал змінює в ефірі логотип і програмну концепцію до внесення відповідних змін до ліцензії, зазвичай карає мовників попередженнями.

Як писав ДМ, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що новий канал для окупованих територій розпочне мовлення 1 березня 2020 року. За інформацією джерел ДМ, канал матиме назву «Дім»/«Дом». Кажуть, що назву нового каналу затверджував президент Зеленський, а презентацію каналу проведуть в понеділок, 2 березня.

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал розпочне мовлення 1 березня 2020 року.

Обов’язки директора нового каналу виконувала Юлія Островська. 3 січня керівником інформаційного мовлення нового каналу призначили Олену Трибушну, колишню головну редакторку 24-го каналу.

22 січня 2020 року Олена Трибушна відмовилася від керівництва інформаційним мовленням державного телеканалу для тимчасово окупованих територій. Причиною виходу з проєкту мовлення на окуповані території вона назвала різне бачення процесу реалізації проєкту з його іншими новими керівниками.

19 лютого Міністерство культури, молоді та спорту оголосило конкурс на посаду генерального директора державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України». Заявки прийматимуть до 17:30, 4 березня.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2434
Читайте також
02.03.2020 17:20
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
5 149
13.01.2020 16:15
Олександр Глущенко
для «Детектора медіа»
14 228
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду