Головою Держкіно хочуть стати генпродюсерка ОМКФ і актор «Слуги народу»

Головою Держкіно хочуть стати генпродюсерка ОМКФ і актор «Слуги народу»

1 Листопада 2019
4341
1 Листопада 2019
12:40

Головою Держкіно хочуть стати генпродюсерка ОМКФ і актор «Слуги народу»

4341
Четверо осіб наразі подали декларації кандидатів на посаду голови Державного агентства України з питань кіно.
Головою Держкіно хочуть стати генпродюсерка ОМКФ і актор «Слуги народу»
Головою Держкіно хочуть стати генпродюсерка ОМКФ і актор «Слуги народу»

На сайті НАЗК за пошуком кандидатів на посади до державних служб, що подано з 4 жовтня, коли було оголошено конкурс на посаду Держкіно, наявні чотири декларації претендентів на посаду очільника відомства. 

Отже, на посаду голови Держкіно України наразі претендують:

1. Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), кінопродюсерка Юлія Сінькевич. Про своє бажання стати головою Держкіно вона написала й на своїй фейсбук-сторінці. 

2. Актор серіалів «Свати» та «Слуга народу», сценарист «Слуга народу», режисер російського серіалу «Моя прекрасная няня» Олексій Кірющенко. За даними Вікіпедії, пан Кірющенко має російське громадянство, а в 2015 році отримав посвідку на постійне проживання в Україні. Також у його декларації зазначено рахунок, відкритий у російському банку. 

3. Продюсер, власник ТОВ «Дія фільм» Олексій Пантелєєв

4. Генеральна продюсерка телеканалу «Сонце» Христина Хлапоніна

Нагадаємо, екскерівник Держкіно Пилип Іллєнко 19 серпня 2019 року заявив, що написав прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Розпорядженням від 21 серпня 2019 року № 642-р Кабмін звільнив Пилипа Іллєнка.

2 жовтня 2019 рок Кабмін ухвалив рішення звільнити першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна та заступника голови Держкіно Сергія Недзельського

4 жовтня Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. До посадових обов’язків голови Держкіно входитиме: здійснення повноважень керівника державної служби Держкіно; реалізація державної політики у сфері кінематографії; здійснення інших повноважень, визначених законом. Посадовий оклад становить 24 000 гривень, а також надбавки, доплати та премії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4341
Читайте також
02.10.2019 17:39
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
5 276
19.08.2019 10:00
Пилип Іллєнко
для «Детектора медіа»
6 255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду