Олегу Сенцову вручили премію Магнітського

Олегу Сенцову вручили премію Магнітського

15 Листопада 2019
1999
15 Листопада 2019
10:33

Олегу Сенцову вручили премію Магнітського

1999
Українського режисера Олега Сенцова нагородили міжнародною премією в області журналістських розслідувань і захисту прав людини імені Сергія Магнітського. Церемонія пройшла в Лондоні.
Олегу Сенцову вручили премію Магнітського
Олегу Сенцову вручили премію Магнітського

Про це Олег Сенцов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Як пише «Голос Америки», премію режисерові вручила американська телеведуча Меган Маккейн, дочка покійного сенатора США Джона Маккейна.

Як писав ДМ, у листопаді 2018 року Олега Сенцова відзначили міжнародною премією в області журналістських розслідувань і захисту прав людини в усьому світі імені Сергія Магнітського.

Нагадаємо, у 2018 році Олег Сенцов став лауреатом правозахисної премії Європарламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова. Премію за нього отримала двоюрідна сестра, оскільки Сенцов перебував в ув'язненні. У вересні 2019-го президент Європейського парламенту Давид Сассолі заявив про готовність особисто приїхати в Україну та вручити режисеру премію.

Як писав ДМ, з 2014 по 2019 рік Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали українського режисера в анексованому Криму у травні 2014 року. Його звинуватили в начебто підготовці терактів. У серпні 2015-го російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 5 жовтня він написав відкритого листа про припинення голодування з наступного дня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину.

Фото: Олег Сенцов / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1999
Читайте також
10.09.2019 19:08
Володимир Малинка
Володимир Рихліцький
Катерина Гончарова
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду