Олег Сенцов проведе «відверту розмову» у Києві

Олег Сенцов проведе «відверту розмову» у Києві

4 Грудня 2019
1564
4 Грудня 2019
11:52

Олег Сенцов проведе «відверту розмову» у Києві

1564
Колишній політв'язень, український режисер Олег Сенцов 10 грудня проведе «відверту розмову» з ветеранами бойових дій на Донбасі, колишніми політв'язнями та сім'ями ув'язнених у РФ українців.
Олег Сенцов проведе «відверту розмову» у Києві
Олег Сенцов проведе «відверту розмову» у Києві

Про це повідомляється на Facebook-сторінці події.

Зустріч відбудеться в київському хабі Veteran Public Talk з 19:00 до 22:00. Організатори запрошують  ветеранів, військових, колишніх полонених та членів родин полонених поставити питання Олегу Сенцову. Для цього обов’язково треба зареєструватися за посиланням та підготувати питання заздалегідь.

«П'ять років російської в'язниці, 145 днів голодування, відмова від помилування, повернення додому, активна міжнародна громадська діяльність і безмежна іронія до власної популярності. На ці та інші теми ми поговоримо з нашим гостем. Запрошуємо ветеранів, військових, колишніх полонених і членів сімей полонених поставити питання особисто в колі своїх», – йдеться в анонсі заходу.

Формат не передбачає присутність камер та питання від журналістів під час заходу. По всіх питаннях роботи преси звертайтесь до Артема Хорунжого: a.khorunzhiy@veteranhub.com.ua.

Зустріч організовано організацією «Об'єднання родичів політв'язнів Кремля» у партнерстві з «Право на здоров'я» та «Клінікою з прав людини».

Як писав ДМ, з 2014 по 2019 рік Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали українського режисера в анексованому Криму у травні 2014 року. Його звинуватили в начебто підготовці терактів. У серпні 2015-го російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 5 жовтня він написав відкритого листа про припинення голодування з наступного дня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину.

Фото: Veteran Public Talk: Вечір з Олегом Сенцовим / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1564
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду