«Громадське телебачення» засудило заклики Кутєпова у Facebook до насильства

«Громадське телебачення» засудило заклики Кутєпова у Facebook до насильства

10 Вересня 2019
8379
10 Вересня 2019
18:51

«Громадське телебачення» засудило заклики Кутєпова у Facebook до насильства

8379
Журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов висловився у соцмережі з приводу запитань колег на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка 10 вересня.
«Громадське телебачення» засудило заклики Кутєпова у Facebook до насильства
«Громадське телебачення» засудило заклики Кутєпова у Facebook до насильства

Як повідомляв раніше ДМ, Кутєпов написав: 

«Я вважаю так: щоб не було потім вереску про утиски свободи слова, журналістів повинні пиз**ти самі ж журналісти. А журналісток – журналістки. Тих, котрі ставлять тупі питання, просто садити на місце чи виводити з зали. А тих, хто під виглядом журналістів приходить провокувати від Шарія, Медведчука чи з кремлівських помийок типу Страни.юа – нещадно пиз**ти. С – Саморегуляція», йшлося в дописі.

Натомість на сайті «Громадського» оприлюднили заяву, якою засуджують подібні висловлювання.

«Організація засуджує публічні висловлювання журналіста Богдана Кутєпова у соціальних мережах на адресу журналістів, що працювали на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка і вважає їх неприпустимими. Висловлювання нашого колеги суперечать цінностям нашої Організації. А це довіра, професійність, відповідальність і людяність», - йдеться в повідомленні.

В організації додали, що через висловлювання Кутєпова будуть скликані Редакційна рада і Загальні Збори.

Згодом Богдан Кутєпов відредагував свій допис у Facebook.

«В перекладі на цивілізовану мову: я обурений ситуацією, яка склалася в українській журналістиці в цілому. Цей пост не є закликом до фізичного насилля і відображає лише мою власну думку та (як і решта моїх публікацій на кшталт "Аваков - чорт!") очевидно суперечить принципам і цінностям організації, де я працюю і яку я люблю. Любов зла», - додав він.

Нагадаємо, перша пресконференція звільнених з Росії українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка проходить 10 вересня в «Українському домі». Її проведення анонсували напередодні. Подію транслюють наживо низка українських та іноземних ЗМІ, на неї зареєструвалися 360 журналістів.

Під час заходу Олег Сенцов подякував українським ЗМІ за боротьбу, а також заздалегідь вибачився за те, що не буде брати участі в токшоу, масових заходах та роздавати інтерв'ю всім охочим. Також режисер повідомив, що збирається знімати кіно й жити далі. Політики до нього, за його словами, поки не зверталися, за що він їм вдячний. Він сам ще не вирішив, чи йти в політику.

Український режисер також повідомив, що в травні готувався до другого голодування

ДМ зібрав реакції медійників на запитання, які задавали їхні колеги Олег Сенцову та Олександру Кольченку.

Ілюстрація з ФБ Богдана Кутєпова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8379
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
таки да
1687 дн. тому
Кутепов правильно сказал про этих гемофродитов- недожурналистов!!!
Сергій
1687 дн. тому
А цілком нормально висловився Кутєпов. Рафіноване лібертаріанство, висловлене в заяві"Громадського" напевно має право на існування, але не в реальному житті і не у воюючій країні, яка втратила 7% території і кожен день втрачає своїх людей. Під час війни напівтонів залишається все меншеі все більше розфарбувань в контрастні чорно-білі кольори.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду