Сенцов про візит Зеленського до Золотого: Сором за президента і гордість за добровольця

Сенцов про візит Зеленського до Золотого: Сором за президента і гордість за добровольця

27 Жовтня 2019
11258

Сенцов про візит Зеленського до Золотого: Сором за президента і гордість за добровольця

11258
У Золотому президент спілкувався з місцевими жителями і військовими, щоб дізнатися настрої з приводу розведення військ. Під час розмови з одним із добровольців сталася словесна перепалка.
Сенцов про візит Зеленського до Золотого: Сором за президента і гордість за добровольця
Сенцов про візит Зеленського до Золотого: Сором за президента і гордість за добровольця

Відео із цим моментом було поширено в соцмережі, його прокоментував також український режисер та колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. Про це він написав у Facebook.

«Переглянув вчорашнє гучне відео стендапа з серії #янелох. В результаті: сором за президента і гордість за добровольця. Не пишу про військових, бо не відчуваю на це морального права, оскільки не був на війні. Хочеться лише сказати їм спасибі, за те, що у нас все ще є своя країна», - йдеться дописі Олега Сенцова

Як відомо, на відео з візиту президента до Золотого зафіксовано розмову Зеленського з одним з добровольців, який просив главу держави зустрітися з людьми, які виходили на акції протесту проти «формули Штайнмайера».

Зеленський заявив, що він не отримував ніяких пропозицій про зустріч.

«По Україні були акції...», - почав говорити доброволець.

«По Україні вчора пройшов дощ, ось, що я чув. Які люди? Прізвища ти мені можеш сказати? Послухай, я - президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь. Я до тебе прийшов і сказав: "Зброю прибери". Ти мене не переводь на акції», - сказав президент.

Як відомо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна узгодила текст формули Штайнмаєра, яка регулює вступ в силу закону про особливий статус Донбасу.

Згідно з документом, закон застосовується на тимчасових умовах з моменту проведення місцевих виборів, а остаточно вступає в силу після рішення Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про визнання результатів виборів відповідними стандартам ОБСЄ та українському законодавству.

Немало російських ЗМІ позитивно оцінили підписання угоди, а в багатьох українських медіа та в соцмережах одразу заговорили про те, що це є «капітуляцією перед ворогом». Занепокоєння підписанням цієї угоди громадськість висловлювала й раніше. Наприклад, у вересні оприлюднили відкрите звернення громадськості до Зеленського щодо «формули Штайнмаєра».

1 жовтня під Офісом президента почали збиратися люди на акцію протесту проти «формули Штайнмаєра». Протести продовжилися 2 жовтня, а 3-го активісти оголосили про створення Руху опору капітуляції. Далі протести тривали майже щодня, а в неділю, 6 жовтня, на Майдані Незалежності зібралося близько 10 тисяч протестувальників. Аналогічні акції відбулися практично в усіх обласних центрах та менших містах, таких як Нікополь, Славутич, Кременчук, Маріуполь, Краматорськ. Також віче відбулось 14 жовтня.

Зеленський, у свою чергу, закликав учасників протестів не «створювати картинку для росТБ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11258
Читайте також
02.10.2019 12:05
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 372
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
1633 дн. тому
Что-то в последнее время Сенцов сильно распиНДелся.А кое-кто очень старается это растиражировать. Всякие эти знатоки и комментаторы бригадой дворников командовать неспособны, но в делах государства удивительные знатоки.
Олександр
1634 дн. тому
Люди, які в цій ситуції стають на бік "президента". Мені соромно за Вас. Не будемо заглиблюватись в політіку, глобальні питання, формули і т.д. Питання про елементарну етику. Коли прихильник"президента" сказав би: я за нього, але, в даній ситуації, він повів себе некоректно - таку думку я поважаю. Але коли говорять: молодець, продовжуй так - це вже ні в які рамки. Мабуть, цим прихильникам не дуже б сподобалось, коли б якийсь чинуша при менш публічній ситуації їм "тикав" і фактично демонстрував свою неповагу.
Serhii
1634 дн. тому
Ясно, що Зе - гомно, як і 75% популяції на цій теріторії, але зараз не час його цькувати, не та сітуація, краще дати можливість вчитися, як що уже обрали. А доброволець - просто молодчага!!!!!
Олег
1634 дн. тому
А не кажется ли всем, что до сих пор идёт хорошо спланированная акция Порошенко и иже с ним? И побег Януковича и томом и безвиз и конечно же ВОЙНА. ОН ХОТЬ РАЗ ЗА ПЯТЬ ЛЕТ ХОТЬ ОДНУ КОРОБКУ КОНФЕТ РОШЕНОВСКИХ ОТПРАВИЛ НА ФРОНТ? А все эти Сенцовы, Савченко и т.д. и т.п. это его личные агенты. Он думал что так и останется президентом но ситуация вышла из под контроля. А вот теперь нужно что то решать, ибо смерть! НАРОД, СМОТРИТЕ НА ЖИЗНЬ А НЕ НА ДОЛ.....ОВ!!!!!!!! Все же хотели и хотя окончания войны, а Зеленский что делает????????? Или те кто пишет эти так сказать статьи просто зарабатывают деньги от пороха????? Просто подавайте торт Рошен, который 10000000 процентов состоит з химикатов но на упаковке пишут, что это натуральный продукт. Вот так и в жизни нас всех имеют по полной, а некоторые ведутся как двухлетние дети за конфетку. ЛЮДИ, ДУМАЙТЕ НЕ О СТА ГРИВНАХ ЗА ЧАС, А О ЖИЗНИ СВОЕЙ, ВАШИХ ДЕТЕЙ , ВНУКОВ И ПРАВНУКОВ!!¡!!!!¡
Олександр
1634 дн. тому
Щодо Сенцова. Зрозуміло, що він не Мастрояні і не Феліні. Але думку мислячого прошарку нашої держави сформулював чітко: "Ганьба". А Ви, шановні представники понад 73-х відсоткової частини України, які голосували за цей "світоч культури, розвитку і надії", будьте впевнені, що чекати звернення до себе на "Ви", Вам, мабуть, недочекатись. "Мавр" (електорат) зробив свою справу, і він більше не потрібний.
semen
1634 дн. тому
банду з собою взяв чималу, і всім посвідчення намалюють УБД
Іван
1634 дн. тому
Не припускав, що в ці часи з "підданими" можна розмовляти на "ти" й так імперативно та нешанобливо.
KULON
1634 дн. тому
Ну що, зеленолобі, вибрали президента? Жалко, що з-за вас дураків, страдають тепер усі.
Прохожий
1634 дн. тому
І це наш ПриЗЕдент? Якийсь, гопнік!
Укроп
1634 дн. тому
Протесты под АП, высказывания бойцов - это мелочи. Главный показатель - поддержка отвода войск каким то сепаратистом, мнение которого для Зеленского оказывается главнее всего остального. Или просто выгоднее? И это - слуга народа Украины?
рома
1634 дн. тому
КОГДА РАЗГОВОР ИДЕТ О МИРЕ- НЕХРЕН БРЯЦАТЬ ОРУЖИЕМ ПРЕЗИДЕНТ ПРАВ
Олександр
1634 дн. тому
"Наш" "президент"як завжди, "на висоті". Не хочу навіть нічого коментувати. Коли до тебе людина стільки раз звертається "на Ви", а ти йому постійно "тичеш"...Ну що тут ще можна коментувати, пане "президент" на сорок другому році?
Галина
1634 дн. тому
Сенцов придурок а Зеленський молодець.хай робить,що потрібно щоб закінчилась війна
Микола
1634 дн. тому
Слова одне, справи - інше. Говорить що може ц3е зробити, а сам задницю лиже. Чого лише вартий закон про електроенергію. І не ветував його. А Богдана кишнути (представника Коломойського) слабо. Обіцяв не буде кумовства - зате пристроїв увесь „9+5-й квартал. А призначення наближених до Януковича і Росії - це що? А тикати ветеранам АТО - це що, немає найменшої поваги і культури. „Хам“ ще більший Януковича. Признаюсь - голосував за Зеленського. Але швидко розчарувався. На місцевих виборах зробимо його і його команду. Ми зробимо їх.
Crock
1634 дн. тому
А кто по сути Сенцов? Вот все орали - свободу Сенцову! Кто нибудь назовет мне хоть один его фильм, не заглядывая в инет? Вот и получается, что Сенцов - вторая Нядя Савченко!
Олександра
1634 дн. тому
Зе поводить себе як гопник, а соромно мені за такого "президента".
GTNHJ
1634 дн. тому
ПОЗОР ЗЕЛЕ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду