Сенцов розповів, яке запитання від журналістів після його звільнення було найкращим

Сенцов розповів, яке запитання від журналістів після його звільнення було найкращим

24 Жовтня 2019
2062

Сенцов розповів, яке запитання від журналістів після його звільнення було найкращим

2062
Український режисер і колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов зазначив, що найкращим було прохання розповісти про момент, коли він відчув себе вільним.
Сенцов розповів, яке запитання від журналістів після його звільнення було найкращим
Сенцов розповів, яке запитання від журналістів після його звільнення було найкращим

Про це режисер розповів в інтерв'ю НВ.

«От не настав цей момент [коли відчув себе вільним]. Я завжди себе відчував вільним, мені завжди добре, у мене завжди внутрішня гармонія», - розповів Олег Сенцов.

Він додав, що сам момент звільнення був емоційним.

«Але не було такого: вау, я зараз буду жити іншим життям. Я інтроверт, я живу всередині, всередині мене нічого не змінилося. Так, більше подій, більше людей, більше позитиву. Я-то вже звик спілкуватися із зеками, там певний контингент», - зазначив режисер.

Як писав ДМ, 2014 по 2019 рік режисер Олег Сенцов був політв'язнем та утримувався в Росії. Спецслужби РФ затримали українського режисера в анексованому Криму у травні 2014 року. Його звинуватили в начебто підготовці терактів. У серпні 2015-го російський суд визнав режисера винним в нібито організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 5 жовтня він написав відкритого листа про припинення голодування з наступного дня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля Олег Сенцов тримав 145 днів.

7 вересня 2019-го між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину.

Після звільнення Сенцов вийшов на спільну пресконференцію із іншим політв'язнем - Олександром Кольченком. Деякі запитання журналістів під час заходу викликали іронічні та обурені публікації у соцмережах від колег. Зокрема у колишніх політв'язнів почали розпитувати про ставлення до формули Штайнмаєра, чи встигли вони вже спробувати домашній борщ або про те, як Сенцову вдається так непогано виглядати.

Після пресконференції Сенцов зауважив, що стандартні або безглузді питанняодна з причин, чому він не хоче давати багато інтерв’ю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2062
Читайте також
10.09.2019 19:08
Володимир Малинка
Володимир Рихліцький
Катерина Гончарова
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду