Сенцов та Сущенко повернулись до України

Сенцов та Сущенко повернулись до України

7 Вересня 2019
2624

Сенцов та Сущенко повернулись до України

2624
7 вересня до аеропорту «Бориспіль» з Росії прибув літак, який повернув засуджених російським судом журналіста Романа Сущенка та режисера Олега Сенцова.
Сенцов та Сущенко повернулись до України
Сенцов та Сущенко повернулись до України

Українців зустрив в аеропорту президент. Також літаком прибули українські моряки, яких Росія захопила у Керченській протоці у листопаді 2018 року, та Олександр Кольченко, якого російські спецслужби затримали в Криму разом із Олегом Сенцовим.

«Я відчайдушно сподіваюся, що це лише початок. Я також щасливий, що Україна демонструє виважену та послідовну політику в сфері захисту своїх громадян, права своїх громадян на свободу, свободу слова, віросповідання», - розповів журналістам Роман Сущенко.

Володимир Зеленський та Роман Сущенко

Олександр Кольченко

Натомість головний редактор «РИА Новости Україна» Кирило Вишинський повернувся до РФ.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинуватили у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. У серпні 2019 стало відомо, що він підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії, яке припинив 6 жовтня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2624
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду