У Києві на журналістку «2+2» напали під час зйомок сюжету, поліція відкрила провадження

У Києві на журналістку «2+2» напали під час зйомок сюжету, поліція відкрила провадження

6 Вересня 2019
2957

У Києві на журналістку «2+2» напали під час зйомок сюжету, поліція відкрила провадження

2957
У Києві 6 вересня під час зйомок сюжету про водіїв на журналістку програми «ДжеДАІ», що виходить на телеканалі «2+2», Катерину Колган напав водій Porsche Panamera, якому вона зробила зауваження. Кореспондентка розповіла, що він вдарив її та вибив у неї з рук телефон, після чого переїхав його заднім колесом та втік.
У Києві на журналістку «2+2» напали під час зйомок сюжету, поліція відкрила провадження
У Києві на журналістку «2+2» напали під час зйомок сюжету, поліція відкрила провадження

Про це Катерина Колган повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Зранку знімала сюжет на Борщагівці про водіїв, що почуваються царьками й їздять зустрічною смугою. Але всіх їх одним ударом перебив водій на Porsche Panamera. І це не перебільшення. Зробивши йому зауваження, я пішла до нашого автомобіля. Але чоловік так просто це не лишив. За кілька хвилин він повернувся, опустив скло і почав хамити. А коли побачив, що я почала фіксувати нашу розмову на мобільний телефон – вдарив мене, вибив з рук телефон, переїхав його заднім колесом та втік», – розповіла вона.

У коментарі «Детектору медіа» речниця Головного управління Національної поліції в Києві Оксана Блищик повідомила, що за цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ. Вона уточнила, що володіє інформацією станом на обід, деталі пообіцяла оприлюднити 7 вересня.

Нагадаємо, у Вінниці 30 серпня невідомі побили головного редактора місцевого інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора. Він пов’язує напад із прихильниками блогера Анатолія Шарія. Поліція Вінницької області повідомила, що вже встановила особу нападника і зареєструвала кримінальне провадження. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Поліція Вінницької області в рамках кримінального провадження про побиття  Андрія Качора затримала та опитала чоловіка. Після цього його відпустили, оскільки «злочин не тяжкий, тому підстав затримувати не було». За даними пресслужби поліції, під час слідчих дій чоловік розповів, що між ним та Андрієм Качором виник «ситуативний конфлікт». Пан Качор оголосив іншу версію. У поліції уточнили, що зараз триває досудове розслідування, якщо будуть підтверджені слова журналіста – тоді справу буде перекваліфіковано.

Фото: Катерина Колган / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2957
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду