Суд відпустив під особисте зобов’язання підозрюваного в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

Суд відпустив під особисте зобов’язання підозрюваного в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

7 Серпня 2019
1253

Суд відпустив під особисте зобов’язання підозрюваного в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

1253
Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання Олексію Цимбалюку, підозрюваному в рамках кримінального провадження про сутичку з журналістом «Страни» Владиславом Бовтруком.
Суд відпустив під особисте зобов’язання підозрюваного в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»
Суд відпустив під особисте зобов’язання підозрюваного в провадженні щодо сутички з журналістом «Страни»

Про це 7 серпня повідомляє 5 канал.

Учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк, відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка, буде під особистим зобов’язанням до 24 жовтня. Він повинен з’являтися на виклик до слідчого чи суду, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування зі свідками.

Суд відмовився відправити його під нічний домашній арешт.

За версією слідства, підозрюваний заважав журналісту працювати та завдав йому тілесні ушкодження середньої тяжкості. Пан Цимбалюк, своєю чергою, зауважив, що Владислав Бовтрук журналістом не представлявся та супроводжував прихильників блогера Анатолія Шарія, які «поводилися провокативно».

«Швидше за все, штовхнув я його плечем. Те, що він говорить, що я бив кулаком – це неправда. Він дійсно впав, а потім получив пару підсрачників. Я говорю, як було. Усе. На цьому все закінчилося. З показів самого Бовтрука видно, що на ньому не було розпізнавальних знаків журналіста, у нього навіть журналістського посвідчення з собою не було, у нього не було ніяких документів, які б посвідчували те, що він був саме за редакційним завданням на цій акції. Узагалі все видумано, усе надумано», – заявив він.

Нагадаємо, поліція 3 липня 2019 року відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста «Страни» Владислава Бовтрука про побиття під час висвітлення акції протесту. «Страна» заявила, що її кореспондента Владислава Бовтрука 2 липня 2019 року побили під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича – Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, куди журналіст прийшов за редакційним завданням. Згодом журналіст упізнав нападника: ним нібито виявися учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк, відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка. Натомість у поліції тоді цю інформацію не підтвердили. 

Колишній очільник одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко, своєю чергою, стверджує, що Владислав Бовтрук сам провокував Олексія Цимбалюка.

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики підтримали звернення до МВС та ГПУ, щоб в цих відомствах взяли під особистий контроль побиття журналіста інтернет-видання «Страна.ua» Владислава Бовтрука.

Поліція 25 липня вручила підозру учаснику бойових дій на Донбасі Олексію Цимбалюку, що відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка, через сутичку з Владиславом Бовтруком.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1253
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду