На Харківщині напали на знімальну групу каналу «112 Україна», поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

На Харківщині напали на знімальну групу каналу «112 Україна», поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

28 Серпня 2019
3159

На Харківщині напали на знімальну групу каналу «112 Україна», поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

3159
У селищі Золочів Харківської області напали на знімальну групу телеканалу «112 Україна», яка робила сюжет про розкрадання лісу. За фактом нападу поліція порушила кримінальне провадження про перешкоджання професійній діяльності журналістів.
На Харківщині напали на знімальну групу каналу «112 Україна», поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)
На Харківщині напали на знімальну групу каналу «112 Україна», поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

Про це 28 серпня повідомляється на сайті каналу.

На журналіста Олега Решетняка напали і в прямому ефірі відібрали камеру. Нападники також заблокували машину телеканалу і пробили колеса, а знімальній групі погрожували фізичною розправою.

Згодом стало відомо, що Олега Решетняка побили, йому викликали швидку допомогу. Водночас журналісту вдалося викликати поліцію. Згідно з повідомленням, правоохоронці, які приїхали на виклик, не стали втручатися в ситуацію – «поліцейські спостерігають в стороні». На місце також викликали спецпідрозділ КОРДу.

Перед тим, як нападники відібрали камеру журналіст розповідав: «Ми знімали одне з господарств, підняли квадрокоптер для того, щоб побачити масштаб всього виробництва лісу, після чого вибігли працівники, агресивний юрист. Зараз повністю спущені колеса, машина заблокована. Зараз, за нашою інформацією, вже виїхала група КОРДа. Зараз вони вимагають від нас флеш-накопичувачі, на які ми зберегли наші відеоматеріали, ми відмовляємося їх віддавати. Нам постійно погрожують розправою, лаються, зараз стоїть машина на європейських номерах, перекрила дорогу, спустили колеса».

Начальник Золочівського райвідділу поліції Сергій Човпан повідомив, що поліція Харківської області внесла до ЄРДР відомості про перешкоджання професійній діяльності журналістів після нападу на знімальну групу телеканалу.

«Прийнято рішення про внесення до ЄРДР відомостей про перешкоджання професійній діяльності журналістів, ч. 3, встановлюються усі учасники цього заходу і будуть вжиті усі необхідні дії для притягнення до відповідальності», – розповів він.

За його словами, наразі усі працівники перебувають на цьому підприємстві та проводяться заходи щодо затримання, правоохоронці опитують учасників інциденту.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична закликала правоохоронні органи негайно та всебічно розслідувати напад на журналістів «112 Україна».

«Журналісти повинні мати захист. Вимагаю вжити всіх заходів відповідно до діючого законодавства та приділити особливу увагу даній ситуації. Винні повинні нести покарання»,  - сказала вона.

Нагадаємо, в ніч на 13 липня до поліції надійшло повідомлення про те, що місцеві мешканці чули звук, схожий на вибух, на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва. Поліцейські виявили на місці події пошкоджений фасад будівлі та відстріляний тубус гранатомета. Подію кваліфікували як теракт.

Напередодні канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею через майбутній показ фільму Олівера Стоуна із Медведчуком та Путіним. Також канал звернувся до дипломатичних установ та міжнародних організацій у сфері захисту прав журналістів. На каналі заявили, що опинились «під загрозою прямого фізичного нападу з боку радикально налаштованих організацій».

Спільно з поліцією та іншими правоохоронними органами Службою безпеки провела невідкладні слідчі дії та розшукові заходи. За фактом вчинення пострілу в будівлю телеканалу було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3159
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду