Поліція відпустила чоловіка, якого затримали в рамках провадження про побиття головреда «Вежі»

Поліція відпустила чоловіка, якого затримали в рамках провадження про побиття головреда «Вежі»

2 Вересня 2019
1743

Поліція відпустила чоловіка, якого затримали в рамках провадження про побиття головреда «Вежі»

1743
Поліція Вінницької області в рамках кримінального провадження про побиття головного редактора інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора у Вінниці затримала та опитала чоловіка. Після цього його відпустили.
Поліція відпустила чоловіка, якого затримали в рамках провадження про побиття головреда «Вежі»
Поліція відпустила чоловіка, якого затримали в рамках провадження про побиття головреда «Вежі»

Про це «Детектору медіа» повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Правоохоронці пояснили, що відпустили особу, оскільки «злочин не тяжкий, тому підстав затримувати не було». У поліції додали, що зараз опитують свідків.

За даними пресслужби поліції, під час слідчих дій чоловік розповів, що між ним та Андрієм Качором виник «ситуативний конфлікт». Пан Качор оголосив іншу версію.

У поліції уточнили, що зараз триває досудове розслідування, якщо будуть підтверджені слова журналіста – тоді справу буде перекваліфіковано.

Крім того, у коментарі «Громадському» правоохоронці повідомили, що затриманий заперечував «будь-який зв'язок із відеоблогером Анатолієм Шарієм». Натомість Андрій Качор на своїй сторінці в Facebook написав, що «нападник ще вчора дав інтерв'ю самому Шарію, у якому підтверджує, що конфлікт виник саме через Шарія. Але поліція "не бачить зв'язку"».

Журналіст також розповів, що йому видали направлення на проходження судмедекспертизи на 3 вересня. За його словами, об'єднувати в одне провадження справу про погрози і про напад правоохоронці не будуть.

Нагадаємо, у Вінниці 30 серпня невідомі побили головного редактора місцевого інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора. Він пов’язує напад із прихильниками блогера Анатолія Шарія. Поліція Вінницької області повідомила, що вже встановила особу нападника і зареєструвала кримінальне провадження. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

Слідство Вінницького відділу поліції 12 липня відкрило кримінальне провадження за фактом погроз на адресу головного редактора вінницького інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора. Андрій Качор на сайті «Вежі» 11 липня написав, що отримує погрози від прихильників блогера Анатолія Шарія. За його словами, після публікації від 8 липня про спалення невідомими агітаційних матеріалів партії Анатолія Шарія, блогер записав 15-хвилинне відео, у якому «погрожував родині (головреда видання «Вежа», – ДМ) та ображає навіть дитину». Після цього відео, за словами журналіста, прихильники Анатолія Шарія почали блокувати його сторінку в Facebook і надсилати йому повідомлення з погрозами. Крім того, за інформацією журналіста, прихильники блогера планували атаки на його помешкання та офіс його дружини, а також – фізичний напад на нього й «виловлювати по одному журналістів "Вежі"».

Фото: Андрій Качор / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1743
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду