У ювілей української служби «Радіо Свобода» президент медіакорпорації згадав про Асєєва, Галазюка і Семену

У ювілей української служби «Радіо Свобода» президент медіакорпорації згадав про Асєєва, Галазюка і Семену

16 Серпня 2019
1869

У ювілей української служби «Радіо Свобода» президент медіакорпорації згадав про Асєєва, Галазюка і Семену

1869
Новий президент і генеральний директор некомерційної медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» Джеймі Флай привітав українську службу «Радіо Свобода» із 65-річчя. Він також згадав про Станіслава Асєєва і Олега Галазюка, яких незаконно утримають бойовики ОРДО, та засудженого в анексованому Криму журналіста Миколу Семену.
У ювілей української служби «Радіо Свобода» президент медіакорпорації згадав про Асєєва, Галазюка і Семену
У ювілей української служби «Радіо Свобода» президент медіакорпорації згадав про Асєєва, Галазюка і Семену

Про це повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

«Цього дня, як завжди, ми згадуємо наших колег Станіслава Асєєва, Олега Галазюка і Миколу Семену, і ми продовжуємо виступати за звільнення Асєєва й Галазюка та скасування обмежень проти Семени. Їхні випадки – це три приклади того, як Україна залишається на передовій свободи», – заявив Джеймі Флай.

Він зазначив, що місія ЗМІ сьогодні є «важливішою ніж будь-коли».

«"Радіо Свобода" продовжить забезпечувати для населення України точне і збалансоване висвітлення місцевих, регіональних і національних новин і подій; слугуючи голосом вільного українського народу в анексованому Росією Криму й на охопленому війною Донбасі; та сприяти більшій підзвітності громадськості через програму розслідувань. Радіо Свобода … надалі залишатиметься захисником правди і незалежної журналістики для народу України на довгі роки», – сказав пан Флай.

Нагадаємо, українська служба «Радіо Свобода» 16 серпня відзначає 65 років.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook зламали. 31 липня 2017 року представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

З серпня 2017 року полоні бойовиків ОРДО перебуває донецький блогер, автор колонок для «Радіо Свобода» Олег Галазюк (псевдонім – Мирослав Тямущий). Колеги тривалий час не відкривали його особистість: була надія, що так переговори про обмін йтимуть ефективніше.

У квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Згодом суд пом’якшив вирок журналісту в частині додаткового покарання – зменшив строк заборони займатися публічною діяльністю з трьох років до двох.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1869
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду