detector.media
16.08.2019 17:57
У ювілей української служби «Радіо Свобода» президент медіакорпорації згадав про Асєєва, Галазюка і Семену
У ювілей української служби «Радіо Свобода» президент медіакорпорації згадав про Асєєва, Галазюка і Семену
Новий президент і генеральний директор некомерційної медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода» Джеймі Флай привітав українську службу «Радіо Свобода» із 65-річчя. Він також згадав про Станіслава Асєєва і Олега Галазюка, яких незаконно утримають бойовики ОРДО, та засудженого в анексованому Криму журналіста Миколу Семену.

Про це повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

«Цього дня, як завжди, ми згадуємо наших колег Станіслава Асєєва, Олега Галазюка і Миколу Семену, і ми продовжуємо виступати за звільнення Асєєва й Галазюка та скасування обмежень проти Семени. Їхні випадки – це три приклади того, як Україна залишається на передовій свободи», – заявив Джеймі Флай.

Він зазначив, що місія ЗМІ сьогодні є «важливішою ніж будь-коли».

«"Радіо Свобода" продовжить забезпечувати для населення України точне і збалансоване висвітлення місцевих, регіональних і національних новин і подій; слугуючи голосом вільного українського народу в анексованому Росією Криму й на охопленому війною Донбасі; та сприяти більшій підзвітності громадськості через програму розслідувань. Радіо Свобода … надалі залишатиметься захисником правди і незалежної журналістики для народу України на довгі роки», – сказав пан Флай.

Нагадаємо, українська служба «Радіо Свобода» 16 серпня відзначає 65 років.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook зламали. 31 липня 2017 року представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

З серпня 2017 року полоні бойовиків ОРДО перебуває донецький блогер, автор колонок для «Радіо Свобода» Олег Галазюк (псевдонім – Мирослав Тямущий). Колеги тривалий час не відкривали його особистість: була надія, що так переговори про обмін йтимуть ефективніше.

У квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Згодом суд пом’якшив вирок журналісту в частині додаткового покарання – зменшив строк заборони займатися публічною діяльністю з трьох років до двох.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY