Українській редакції «Радіо Свобода» – 65 років

16 Серпня 2019
1602
16 Серпня 2019
17:25

Українській редакції «Радіо Свобода» – 65 років

Володимир Притула
головний редактор "Крим.Реалії"
1602
Українській редакції «Радіо Свобода» – 65 років

Українській редакції «Радіо Свобода» сьогодні виповнилося 65 років! З них щонайменше 25 – мої :)

Зародження і становлення проукраїнського руху на півострові, народження першої української газети «Кримська Світлиця», важке створення ВМС України, прихід до Севастополя першого українського корабля «Славутич», перше збройне українсько-російське зіткнення під час штурму комендатури Севастополя, підйом українських прапорів на кораблях ЧФ, перехід СКР-112 з Донузлаву до Одеси, тривалі переговори з розподілу Чорноморського флоту, всі зустрічі в Криму Кравчука, а потім і Кучми з Єльциним, драматичне повернення кримських татар, трагедія Красного Раю, штурм Верховної Ради Криму, вражаюча перемога лідера РДК Юрія Мєшкова на перших та останніх президентських виборах і за рік його не менш вражаюче падіння і втеча до Москви, тріумф Меджлісу і Блоку «Росія» на парламентських виборах, розкол цього блоку і крах проросійської ідеї, трагічне протистояння кримських татар і криміналітету біля Щебетовки, послідовна боротьба кримськотатарського народу за свої права і цілісність України, кримінальна вольниця і її розгром генералом Москалем, ренесанс комуністів Грача, його програш і диктатура регіоналів, а потім «македонців»-регіоналів, зіткнення кримських татар і перших проросійських бойовиків на «Азізлері» в Бахчисараї, велелюдні Конгреси українців Криму, Севастополя і Південного узбережжя Криму, українсько-російське протистояння довкола острова Тузла, українсько-російська «мала війна» за кримські маяки, всі кримські саміти за участю президентів Кравчука, Кучми, Ющенка і втікача Януковича, Євромайдан у Криму, зрештою російська окупація та протистояння їй українців і кримських татар...

Це лише маленька частина кримських тем на хвилях і сайті «Радіо Свобода» за ці 25 чи 27 років, які безпосередньо пов'язують мене з «Радіо Свобода». Попри окупацію разом зі «Свободою» ми залишаємося в Криму. Тепер це «Крим Реалії», важлива частина української редакції РС. І 5 років кримського проекту, що виповнилося нинішньої весни, - це теж важлива частина цієї 65-літньої історії. І ми продовжуємо працювати.

Друзі, колеги, щиро вітаю!

Джерело: фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1602
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду