Стало відомо, коли суд у Криму оголосить вирок журналісту Миколі Семені

Стало відомо, коли суд у Криму оголосить вирок журналісту Миколі Семені

19 Вересня 2017
1399
19 Вересня 2017
16:58

Стало відомо, коли суд у Криму оголосить вирок журналісту Миколі Семені

1399
Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосить вирок кримському журналісту Миколі Семені 22 вересня
Стало відомо, коли суд у Криму оголосить вирок журналісту Миколі Семені
Стало відомо, коли суд у Криму оголосить вирок журналісту Миколі Семені

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

На засіданні, що пройшло 18 вересня, відбулися дебати сторін, сам Микола Семена виступив із останнім словом.

Як повідомляв «Детектор Медіа», український журналіст, автор «Радiо Свобода» і «Крим.Реалії» Микола Семена звернувся до учасників Міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові із закликом створити міжнародний моніторинговий комітет щодо Криму, який міг би задокументувати наявні порушення прав людини, порушення міжнародного права на півострові, і довести справу до міжнародного суду.

Відеозвернення українського журналіста, якого російські силовики забороняють залишати межі анексованого Криму, оприлюднила 18 вересня членкиня українського ПЕН-центру Гульнара Бекірова.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд. Наразі завершується судовий процес.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки». Правозахисні й журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Сторона звинувачення на засіданні 18 вересня запросила для кримського журналіста Миколи Семени покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. Прокурор Світлана Будинська також зажадала заборонити Семена займатися будь-якою громадською діяльністю протягом трьох років.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1399
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду