detector.media
26.07.2019 15:17
Брати Клички подали до суду позов на канал «1+1»
Брати Клички подали до суду позов на канал «1+1»
Володимир Кличко й Віталій Кличко подали до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації на телеканал «1+1»

Про 26 липня мер Києва Віталій Кличко заявив під час пресконференції.

«Проти мене розгорнута широка кампанія з дискредитації. Це інформація про якісь надумані провадження проти мене, яке ініціюють соратники Януковича. Також ні дня не проходить, щоб один з найрейтинговіших каналів не згадав "не добрим словом" про мене. Брехня, маніпуляції, відверто сфабрикована інформація. Я вже говорив, що буду захищати свою честь та гідність в суді. Я і мій брат подали позов до суду на канал "1+1", який "поливає" нас брудом. На мені вирішили не зупинятися і вже добралися до мого брата Володимира», – наголосив він.

Міський голова підкреслив, що в цій ситуації не йдеться про наступ на свободу слова.

«Як можна говорити про незаангажованість каналу, коли його керівник (Олександр Ткаченко, – ДМ) є не тільки представником політичної сили, а його ще називають "ключовим претендентом на посаду голови Київської міської державної адміністрації"», – додав він.

Крім того, за його словами, канал нібито маніпулював щодо нового «скляного» мосту та про Шулявській міст.

Пресслужба «1+1», своєю чергою, повідомила, що канал наразі не отримував ніяких офіційних документів з цього приводу.

«Це вже не перша заява чинного мера Києва, однак телеканал "1+1", як і раніше, не отримував ніяких офіційних документів з цього приводу. У той же час, у разі отримання позову, ми готові відстоювати свої права в суді. Ще раз підкреслюємо: у своїй редакційній політиці журналісти каналу "1+1" керуються фактами, і на неї не впливають ані менеджмент, ані власники», – йдеться в повідомленні.

На цій же пресконференції Віталій Кличко заявив, що команда президента Володимира Зеленського намагалася підпорядкувати його своїм людям — Андрію Вавришу або Олександру Ткаченку, передає nv.ua.

За його словами, глава Офісу президента Андрій Богдан сказав йому про необхідність «коригувати свої дії щодо процесів в місті з двома персоналіями — я можу вибирати, з тим або іншим». «Були озвучені імена Вавриш і Ткаченко. Цей дзвінок був десь два або три тижні тому», — сказав Кличко.

У відповідь Кличко запитав у Богдана, які офіційні посади цих людей, щоб брати участь в консультаціях.

«Після цього я також отримав дзвінок від пана Вавриша, ми зустрілися. Ми обговорювали можливість переїзду Офісу президента з Банкової до Українського дому на Європейській площі», — повідомив мер Києва.

Нагадаємо, 5 липня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що подаватиме до суду позов про захист честі та гідності проти генерального директора телеканалу «1+1», кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Ткаченка.

Фото: скрнішот 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY