США закликали Росію пустити українського омбудсмена до Сенцова та інших політв’язнів

США закликали Росію пустити українського омбудсмена до Сенцова та інших політв’язнів

22 Червня 2018
1085

США закликали Росію пустити українського омбудсмена до Сенцова та інших політв’язнів

1085
Сполучені Штати, обурені відмовою російської влади допустити українського омбудсмена Людмилу Денісову до незаконно ув'язнених в РФ українців, зокрема Олега Сенцова і Володимира Балуха, закликали негайно забезпечити такі зустрічі.
США закликали Росію пустити українського омбудсмена до Сенцова та інших політв’язнів
США закликали Росію пустити українського омбудсмена до Сенцова та інших політв’язнів

Про це заявила 21 червня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Мішель Сайдерс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми приголомшені, що Росія ще відмовила українському омбудсмену в доступі до українського режисера та активіста Олега Сенцова, який потерпає в ув'язненні в Росії за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі», - зазначила пані Сайдерс.

«Ми також стурбовані станом активіста Володимира Балуха, який голодує вже 95-й день. Російська влада повинна негайно дозволити українському омбудсмену доступ до цих ув'язнених і без зайвих затримок звільнити всіх, кого незаконно утримує», - заявила американський дипломат.

«Ми не визнаємо й ніколи не визнаємо спробу Росії анексувати Крим. Кримські санкції щодо Росії залишатимуться чинними, поки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні», - вкотре наголосила представниця США.

Нагадаємо, за словами Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, вона отримала від адвоката Олега Сенцова Дмитра Дінзе інформацію, що його підзахисний на 39 день голодування має проблеми із нирками та серцем.

Як повідомляє омбудсмен з посиланням на слова адвоката, на 26-й день голодування в Олега Сенцова сталася криза, і його відвозили до лікарні за межами колонії.

Нагадаємо також, що Людмила Денісова, прибувши 15 червня до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. Невизначеність триває й досі. 

Українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки» та ін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1085
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду