У ПАРЄ дебатуватимуть щодо українських політв’язнів 28 червня

У ПАРЄ дебатуватимуть щодо українських політв’язнів 28 червня

25 Червня 2018
1004

У ПАРЄ дебатуватимуть щодо українських політв’язнів 28 червня

1004
Термінові дебати на тему «Загрози здоров’ю і життю українських в’язнів у Росії й окупованому Криму» відбудуться в ПАРЄ 28 червня, поінформував віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.
У ПАРЄ дебатуватимуть щодо українських політв’язнів 28 червня
У ПАРЄ дебатуватимуть щодо українських політв’язнів 28 червня

Про це Володимир Ар’єв, голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мені вдалося переконати Бюро ПАРЄ! Дебати щодо українських заручників Кремля відбудуться в Страсбурзі у четвер вранці», – зазначив пан Ар’єв.

У понеділок, 25 червня, в Страсбурзі розпочинається літня сесія ПАРЄ, на якій зокрема оберуть нового президента ПАРЄ. Серед іншого, на сесії обговорюватиметься також гуманітарна ситуація з біженцями у сусідніх із Сирією країнах, повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, за даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Як повідомляв «Детектор медіа», генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у понеділок, 25 червня, подасть офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання у російській колонії.

19 червня перша заступниця Голови Верховної Ради Ірина Геращенко та голова постійної делегації ВР в ПАРЄ Володимир Ар'єв звернулися до генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда з листом щодо українських політв'язнів у РФ.

20 червня Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання про помилування Олега Сенцова. Сам Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1004
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду