У ПАРЄ закликають звільнити Олега Сенцова

У ПАРЄ закликають звільнити Олега Сенцова

24 Травня 2018
2030

У ПАРЄ закликають звільнити Олега Сенцова

2030
Литовський депутат Егідіус Варейкіс закликав звільнити уктримуваного в колонії РФ українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив голодування
У ПАРЄ закликають звільнити Олега Сенцова
У ПАРЄ закликають звільнити Олега Сенцова

Про це повідомляє «Крим. Реалії».

«Десять днів тому він розпочав голодування безстроково, і я хвилююся за його здоров’я. Я закликаю негайно звільнити його з гуманітарних міркувань», – заявив депутат, доповідач Егідіус Варейкіс.

Він також нагадав про резолюцію Асамблеї, у якій був заклик до звільнення «всіх українських в’язнів, взятих у полон та в’язнів у Росії та анексованому Криму».

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2030
Читайте також
21.05.2018 11:39
Наталія Гуменюк, Олександр Назаров, Hromadske.ua
2 252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду