«Цивільний корпус "Азов"» заявив, що продовжуватиме акцію #СтопІнтер

«Цивільний корпус "Азов"» заявив, що продовжуватиме акцію #СтопІнтер

26 Лютого 2016
2560
26 Лютого 2016
10:22

«Цивільний корпус "Азов"» заявив, що продовжуватиме акцію #СтопІнтер

2560
Активісти «Цивільного корпусу "Азов"», які 25 лютого кілька годин блокували будівлю телеканалу «Інтер», заявляють, що продовжуватимуть безстрокову всеукраїнську акцію #СтопІнтер і домагатимуться від каналу «переглянути політику і заборонити російську пропаганду».
«Цивільний корпус "Азов"» заявив, що продовжуватиме акцію #СтопІнтер
«Цивільний корпус "Азов"» заявив, що продовжуватиме акцію #СтопІнтер

Про це йдеться у повідомленні активістів у соцмережі «ВКонтакте».

«"Інтер" з часів Майдану був носієм чужинських цінностей: від викривлення правди – того, що відбувається в країні й до новорічних блакитних вогників – совєтського відголосу. Зі зневагою до Героїв Небесної сотні вони перетнули межу людяності - висновок, який зробили не лише активісти Азовського руху, а й уся країна. Тому ми вирішили сказати – досить!», - заявляють активісти.

«Цивільний корпус "Азов"» також повідомляє, що лідер руху, народний депутат Андрій Білецький надіслав депутатське звернення голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку з проханням вжити заходів щодо тимчасового припинення трансляції телеканалу «Інтер» «до приведення ним своєї діяльності у відповідність до чинного законодавства та припинення ведення антиукраїнської пропаганди».

Також громадська організація «Цивільний корпус "Азов"» направила звернення на адресу таких великих рекламодавців, як «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та «Проктор енд Гембл Україна» з проханням не підтримувати антиукраїнську діяльність кремлівських пропагандистів «Інтера» та відмовитись від розміщення реклами на даному каналі.

Водночас активісти стверджують, що блокування телеканалу «Інтер» не є наступом на свободу слова. «Сьогодні ми заблокували «Інтер» не з метою, щоби його закрили чи заборонили та всіх звільнили. Ми не проти свободи слова, ми проти кремлівскої цензури на українському телебаченні!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 25 лютого, активісти ГО «Цивільний корпус "Азов"» заблокували входи до центрального офісу телеканалу «Інтер», що знаходиться у Києві за адресою вул. Дмитрівська, 30, і вимагали звільнення керівництва телеканалу. Київська поліція повідомляє, що акція протесту біля будівлі українського телеканалу «Інтер» завершилася без сутичок.

Водночас представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що занепокоєна ситуацією з безпекою журналістів українського телеканалу «Інтер».

Акція відбулась після скандального прямого ефіру телеканалу «Інтер» 21 лютого, у який потрапило нецензурне висловлювання  креативної продюсерки програми «Подробности недели» на «Інтері», громадянки Росії Марії Столярової. 24 лютого телеканал заявив про звільнення продюсерки.

Увечері 24 лютого прес-секретарка Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій, яка була звільнена того ж дня за згодою сторін.

25 лютого телеканал «Інтер» звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням захистити телеканал від тиску. Канал також надіслав листа представникам міжнародних організацій, послам іноземних держав, акредитованих у Києві, у якому просив «дати публічну оцінку» «фактам тиску на ЗМІ».

23-24 лютого у Facebook стартувала акція «Я не купую товари і послуги, які рекламуються на телеканалі "Інтер"», яка спрямована на рекламодавців мовника.

25 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер». Підстав для цього було дві – трансляція заборонених законодавством фільмів і серіалів, а також інцидент з ненормативною лексикою креативної продюсерки Марії Столярової в ефірі програми «Подробности недели».

 

Фото - «Цивільний корпус "Азов"» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2560
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду