«Інтер» звернувся до Порошенка із проханням про захист

«Інтер» звернувся до Порошенка із проханням про захист

25 Лютого 2016
1817

«Інтер» звернувся до Порошенка із проханням про захист

1817
Телеканал «Інтер» звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням захистити телеканал від тиску. Канал також надіслав листа представникам міжнародних організацій, послам іноземних держав, акредитованих у Києві, у якому просив «дати публічну оцінку» «фактам тиску на ЗМІ».
«Інтер» звернувся до Порошенка із проханням про захист
«Інтер» звернувся до Порошенка із проханням про захист

Текст звернення до Петра Порошенка, а також лист до міжнародних організацій, послів іноземних держав розміщені на сайті телеканалу.

«Інтер» просить Петра Порошенка «втрутитися в ситуацію» через блокування будівлі телеканалу активістами «Цивільного корпусу «Азов»» 25 лютого.

«Телеканал "Інтер" звертається до Вас як до гаранта Конституції України та просить втрутитися в ситуацію, пов'язану з подіями, що відбулися сьогодні біля будівлі телеканалу. Сьогодні, 25 лютого, близько 10 години ранку група осіб, яка назвалася представниками різних громадських організацій, зокрема "Цивільним корпусом "Азов", чисельністю близько 50 осіб, оточила будівлю телеканалу, блокувавши виїзди і в'їзди. Внаслідок чого було зірвано роботу знімальних груп, які повинні були виїжджати на зйомки. Співробітники телеканалу не мали змоги потрапити на роботу. Блокування роботи телеканалу здійснювалося понад дві години», - йдеться у зверненні. 

Канал стверджує, що особи, які брали участь у блокуванні роботи телеканалу, намагалися проникнути на територію «Інтера», кидали на територію телеканалу будівельне сміття і розмалювали вхід жо офісу телеканалу чорною фарбою. Співробітники правоохоронних органів, котрі прибули на місце подій, за твердженням «Інтера», не перешкоджали блокуванню роботи телеканалу.

«Вважаємо, що такими діями особи, які блокують роботу телеканалу, чинили психологічний тиск на співробітників телеканалу.  Просимо Вас не залишити цю ситуацію без уваги та сприяти недопущенню блокування роботи найбільшого в країні телеканалу, дати правову оцінку події. Вважаємо, що подібні факти тиску на ЗМІ не є припустимими у правовій державі», - йдеться у зверненні.

Текст звернення до Петра Порошенка не підписаний ніким із керівників телеканалу.

Лист «Інтера» до міжнародних організацій, послів іноземних держав також не містить підписів, і має той самий зміст, крім останніх абзаців. Телеканал закликає міжнародні організації і послів «проінформувати керівництво своїх країн про факти перешкоджання роботі найбільшого телеканалу в Україні».

«Інформуємо Вас про те, що телеканал звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням не залишати цю ситуацію без уваги та сприяти недопущенню блокування роботи найбільшого в країні телеканалу, дати правову оцінку події.  Ми вважаємо, що подібні факти тиску на ЗМІ неприпустимі в правовій державі. Просимо Вас дати публічну оцінку подіям та проінформувати керівництво своїх країн про факти перешкоджання роботі найбільшого телеканалу в Україні», - йдеться у листі.

Нагадаємо, сьогодні, 25 лютого, активісти ГО «Цивільний корпус "Азов"» заблокували входи до центрального офісу телеканалу «Інтер», що знаходиться у Києві за адресою вул. Дмитрівська, 30, і вимагали звільнення керівництва телеканалу.

Активісти скандували: «Ні російській пропаганді», «"Інтер", схаменися!» та «"Інтер" - рупор Кремля!». Учасники акції заявили, що не проти свободи слова, а проти кремлівської цензури на українському телебаченні. «На "Інтері" працює багато хлопців, які дійсно хороші журналісти, але всі вони знаходяться під кремлівською цензурою», - заявляли активісти.

Київська поліція повідомляє, що акція протесту біля будівлі українського телеканалу «Інтер» завершилася без сутичок. «Станом на 12.20 акція закінчилася, учасники розійшлися. Грубих порушень громадського порядку не зафіксовано. До столичної поліції із заявами щодо правопорушень під час заходу ніхто не звертався», – повідомили в поліції.

Водночас представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що занепокоєна ситуацією з безпекою журналістів українського телеканалу «Інтер».

Акція відбулась після скандального прямого ефіру телеканалу «Інтер» 21 лютого, у який потрапило нецензурне висловлювання  креативної продюсерки програми «Подробности недели» на «Інтері», громадянки Росії Марії Столярової. 24 лютого телеканал заявив про звільнення продюсерки.

Увечері 24 лютого прес-секретарка Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій, яка була звільнена того ж дня за згодою сторін.

 

Фото - ГО «Цивільний корпус "Азов"»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1817
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду