Я журналіст. Не заважайте працювати

6 Травня 2010
95578

Я журналіст. Не заважайте працювати

95578
Не піднімайте голови - і вам за це нічого не буде! Не називайте речі своїми іменами - і вас не чіпатимуть. Бійтеся, бо тільки так можна уникнути покарання.
Я журналіст. Не заважайте працювати

Я написав про те, як мені заборонили робити сюжет із правовим аналізом заяви президента України Віктора Януковича щодо Голодомору. За кілька днів в інтерв'ю «Детектор медіа» пані Герман каже, що його зняли з ефіру через те, що «журналіст зробив його непрофесійно» і додає: «Я вважаю, це нормально».

 

Так от, сюжет не з'явився не через це. Тему Голодомору «зарубали» у зародку. Тобто не дали розвинути в сюжет. Далі чиновник високого рангу знову повторює тезу: «Журналіст звинувачує президента в тому, чого президент не робив. Це непрофесіоналізм або свідома маніпуляція громадською думкою».

 

В той час як закон України «Про Голодомор 1932 - 33 років в Україні» чітко каже:

Ст1. «Голодомор 1932-1933 років в Україні є геноцидом Українського народу». Ст.2 «Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним».

 

Тобто закон каже: Голодомор - це геноцид. Як мінімум, президент порушив статтю першу закону. Тоді як стаття друга визначає: заперечення Голодомору (читай геноциду) -   протиправне. Погоджуюсь, тут можна сперечатися. Від різної позиції сторін завжди виграє суспільство. Власне, на плюралізмі думок можна збудувати засади демократії і вберегти країну від розколу.  Але ж саме правового аналізу мені й не дали зробити. Перетворивши ідею сюжету на формальну начитку. У підсумку на «1+1» думки експертів із цього приводу так і не прозвучали.

 

Далі. Я вказав на технологію цензури. І що у відповідь? Аналіз подій з боку влади, спроба відшукати правду? Навпаки. Класика жанру. ...Ганна Герман одразу звинуватила мене в брехні. Як пише «Детектор медіа», «Ганна Герман вважає подібні звинувачення не чим іншим, як замовленням з опозиційних штабів й очорненням із нав'язуванням команді президента тем про темники і тиск на свободу преси».  Хоча згодом в інтерв'ю Герман значно пом'якшила тон: «Я не хотіла би думати, що це свідоме нагнітання ситуації і свідома робота на те, щоби світ почав думати, начебто в Україні хтось допускає утиски свободи слова».

 

І тут виникає запитання. Як може чиновник такого високого рівня говорити про замовлення з «опозиційних штабів» без доказів? Сказати що це неправда - мало. Це більше схоже на провокацію. Без жодного аналізу подій та без доказів представник влади огульно називає журналіста брехуном. Мало того, звинувачує у виготовленні замовного матеріалу. Що це як не утиски свободи слова? Хіба це не тиск на пресу?!

 

Нагадую: я журналіст. Не провладний і не опозиційний. І ви, пані Герман, зобов'язані на це зважати. Розумію, в запалі політичного протистояння вам інколи важко дати правильні відповіді на всі запитання. Тож у цьому випадку ви помилилися. На жаль, не ви перша, не ви остання. Що  влада, що опозиція давно поділили світ на своїх і чужих. Там не лише немає місця для незалежних журналістів, там немає місця для України.

 

Вступати в полеміку з політиками - справа невдячна. Маю підстави вважати - мені так просто цю публікацію не подарують. Підняв один голову - завтра, можливо, підніме голову інший. Але хіба можна було промовчати? На мою думку, коли руйнують фундамент держави, ведуть до розколу суспільство, голос має подати кожен. 

 

Перший пішов

 

В'ячеслав Піховшек має намір подати на мене до суду. Про це він мені повідомив через смс. Ось повний текст повідомлення:

 

«Пане Откович, це В'ячеслав Піховшек. Я ніколи не працював з вами, і це, правду кажучи, мене особливо не засмучує. Мені не відомий ваш професійний рівень. Судячи, що ви моє прізвище пишете з помилкою. Відповідно, у вас немає підстав називати мене "метром цензури". За це твердження, а також про фантазії про мою роль в інформаційній політиці ви будете відповідати у суді».

 

Тут, мабуть,  обмеження на кількість знаків у повідомленні завадили пану Піховшеку розгорнути думку. Натомість одразу прийшло ще одне повідомлення. У ньому думка Піховшека разюче збігається з позицією президента:

 

«Голодомор, на мою думку, є не геноцидом, а економічним злочином, вбивством українців, поляків, чехів - незалежно від їх національності, як економічно самостійних громадян...»

 

І тут пан Піховшек не втримався і з фірмовим цинізмом додав:

 

«Вітаю з днем народження дитини. До зустрічі в суді. В. Піховшек».

 

Що ж, дякую за привітання, пане Піховшек, я обов'язково згодом поясню доньці, що за людина  це написала. Майбутні покоління українців мають про вас знати і пам'ятати, як знаю і пам'ятаю вас я. Хоч справді не працював із вами. Радше ви працювали наді мною з екрана телевізора. Особливо яскраво у 2004 році. Тож подавайте до суду!  Розумію.... Честь... Гідність... Все це дуже важливо. Але як може змінити шматок паперу (це якщо раптом рішення суду буде на вашу користь) думку про вас мільйонів людей?

 

І насамкінець: усі ці розмови лише відволікають від головної теми. Теми, яка змусила мене говорити відкрито. Під цензуру потрапив  Голодомор. При тому, що факт геноциду закарбовано в законі. Президент Янукович це заперечив і таким чином, можливо, здійснив правопорушення. Можливо, бо хтось вважає інакше. Власне, коли є запитання, тема потребує пошуку відповідей. Цим я і намагався зайнятися. Але мені не дали.

 

Тому на завершення хочу звернутися до всіх, хто ззовні намагається впливати на роботу журналістів. Панове, не тягніть усіх у своє «болото». Ми журналісти. Не заважайте працювати!

 

Мирослав Откович, кореспондент ТСН, «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Мирослав Откович, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
95578
Читайте також
07.05.2010 17:34
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
69 275
07.05.2010 17:10
Ольга Червакова, для «Детектор медіа»
76 229
30.04.2010 12:53
Мирослав Откович, «Українська правда»
45 314
Коментарі
44
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yuri_D
5074 дн. тому
2 Журналист // 07.05.2010 16:17:26 Для мене, як для людини з "негуманітарною освітою", дивно, коли журналіст не вловлює різниці між поняттями "продажный", "продает" або "вознаграждение". Що "качественно" роботу можуть робити і наймані кілери. До якого рівня аморальності треба опуститися, щоб радити своєму колезі "поїхати в Африку", коли своя власна країна в небезпеці. Ми з Вами говоримо на різних мовах (не подумайте примітивно-буквально, російською я володію краще) - в тому сенсі, що скажімо я, за освітою фізик, за "вознаграждение" не буду свідомо спотворювати якісь фундаментальні наукові істини, які суперечать моїм поглядам (хоча можливо у випадках Дж.Бруно і Галілея діяв би як останній). Можливо тому, що мені імпонує західне тлумачення слова "honor", а не таке, що можете знайти в Lingvo12 (RU->RU), де справжнє значення трактується як "устар.".
Журналист
5074 дн. тому
2 Yuri_D Спасибо за совет, конечно, но поспешу Вам сообщить, что я не считаю того же Пиховшека продажным журналистом. И знаете почему? Да потому, что он просто качественно делал свою работу. Если так разобраться, то Мирослав, который тут волает про свободу слова. тоже продажный. Он каждый день приходит на работу, получает зарплату и фактически ПРОДАЕТ свою писанину каналу 1+1. Не так ли? И все те, кто работает журналистами делают тоже самое. Вот если бы тот же Мирослав, вместо того, чтобы громко кричать в интернете, скажем поехал бы к голодающим детям Африки и просто покормил бы их (не ради того, чтоб продать потом свою статью об этом, а просто так, чтобы скажем, написать об этом в свой дневник). вот тогда он мог бы гордиться. А что касается ситуации Мирослава и Пиховшека, то знаете, это как Моська, которая лает на слона))) Чихал Пиховшек на то, что думает о нем какой-то Мирослав, и правильно делает. И никогда я не поверю Вам, господин "непродажный", что Вы откажетесь от хорошего "вознаграждения" за Вашу работу. Просто, наверное, еще не предложили столько, чтобы согласиться)))))
Коко
5074 дн. тому
Наталя,так я ж не маю нічого не проти завдань журналіста вільно збирати і поширювати інформацію. Нехай поширює де інде, але не там де він працює - бо редактору ТЕМА НЕ ПІДІЙШЛА!!!! Навіть якщо то субьєктивна точка зору!!! Вона КЕРІВНИКОВІ НЕ ПІДІЙШЛАЙ!!! І все на цьому сказано! Хай опублікує свій матеріал на УП або ж тут! Хто йому заважає??? Ні треба витратити редакційні гроші, а потім сюжет в ефір не вийде - бо правильно каже тєлєзрітєль - нам всім вже зрозуміло як "рівноцінно" збирався подавати цю тему журналіст!
телезритель
5074 дн. тому
для Натальи. "Повагу" Мирослав Откович заслуговуэ только потому, что не побоялся вынести внутренние редакционные проблемы на суд общественности. Страна у нас по-прежнему закрытая, большинство проблем замалчиваются, корпоративная этика и страх потерять работу закрывают рот и врачам во времена эпидемий, и учителям в школах, и всевозможным чиновникам, не говоря уж про армию. НО! Сюжету Отковича о голодоморе или геноциде я уже априори не верю, поскольку из текста его письма отчетливо видно, с какой позиции этот журналист намерен собирать факты и комментарии и как подавать нам суть дела. Проблема лично Отковича - в его очевидной политической заангажированности. Вот хочу я знать: закон о продлении пребывания Черноморского флота стал для него такой же непреложной истиной, как принятый под давлением власти закон про голодомор? Именно об этом я и грущу: эти же журналисты практически вылизывали власть предыдущую и никто не роптал по поводу цензуры. Почему я должен верить им сейчас?
Наталя
5074 дн. тому
Коко, до чого тут редакційна політика, якщо в данному разі маємо справу із цензурою? Це не редакція вирішила, сюжет робити чи не робити, а Янукович і Ко вирішили сюжет не допустити до ефіру. Редакція як раз визнала сюжет потрібним - саме тому Откович і працював над ним. А те, що ви намагаєтеся "перемкнути стрілки" - це маніпулятивний прийом. Так само, як і намагання "телезрителя" відволікти нашу увагу від одного випадку і переключити її на інші. Але це все одно, що злодій сказав би: "Що ви мене судите за мій злочин, он подивіться краще, що інші роблять?" Мирослав Откович заслуговує на повагу! Якби всі вітчизняні журналісти завжди себе так поводили, в Україні існувала б журналістика, а не журналістська проституція. Бо робота журналіста - збирати інформацію, експертні думки, оцінки, коментарі та якісно подавати це аудиторії, і жодна "редакційна політика" не має стояти цьому на заваді. Коли відбувається протилежне, маємо справу вже не із журналістикою, а з пропагандою.
Коко
5074 дн. тому
До Юрія Д... Якщо ви гадаєте, що ви англійську знаєте єдиний в країні - глибоко помиляєтесь... Бачив по тєліку що і Яценюк теж її знає - тож вас тепер двоє!! :-)))) А про суть - да, це суть сучасної журналістики! І не українскьої, а світової - бо журналістика це не професія доброчинства. І люди, які у ній працюють, не створюють власних бюлетенів, а грають на відомих брендах, які створювались роками і витратили на себе сотні мільйонів доларів аби досягти того, що вони здобули. Є ЗМІ які заробляють гроші, а є ЗМІ які створені для пропаганди. Я вже не кажу про книжки, окремі документальні фільми на дисках і тд... Якщо вже хочеться зробити розслідування про голодомор - будь-ласка, купи камеру, монтажку, найми оператора, звуковика - і працюй - виробляй. От якщо тоді не дозволять цього робити - от тільки тоді це буде цензура!!!!!!!!!!!!!!! А редакційна політика була, є і буде... Це друга армія - де усі роблять усе по уставу!!!! І горлопан може своїм колегам завдати страшної поразки, бо бачте йому не дозволили стріляти із лука, а дали кулемет...
телезритель
5075 дн. тому
Все вроде бы красиво: журналист хочет профессионально выполнять свою работу, злые начальники ему мешают, плохая власть вводит цензуру... Даешь справедливость! Да только что-то коробит меня от уверенности товарища Отковича, что спор вокруг "голодомора-геноцида" "руйнуэ фундамент держави". Пропагандой и агитацией несет от этой безапеляционности. Что имеет мало отношения к принципам профессии. А как по мне, "руйнуют фундамент" совсем другие вещи. И вот пытаюсь вспомнить хоть один сюжет героических журналистов ТСН о кумовстве во власти и возросших в десятки раз взятках во времена Ющенка, или хоть одну попытку разобраться все-таки с таинственным "сьемным" жильем Юлечки - не вспоминаю. И чтой-то не помню за последние 5 лет ни одного публичного протеста по поводу вмешательства в профессию. Или то была не цензура, а свободный выбор героических журналистов ТСН? Иль у них еще со времен оранжевых остались политики любимые, которым все можно и которым все прощают? Заказухой и политикой несет от ваших нынешних протестов, господа журналисты!
Yuri_D
5075 дн. тому
2 Коко // 06.05.2010 19:59:23 Мабуть Ви не здатні цього зрозуміти, проте достатньо повно і відверто розкрили справжнє обличчя сучасної холуйської, продажної української журналістики. Не можу сказати: "поважаю!", оскільки Ваш цинізм дуже близький до визначення О.Уайльда: "A man who knows the price of everything and the value of nothing." Oscar Wilde (1854 - 1900) Попросіть когось перекласти і одночасно роз'яснити сенс рідною мовою.
olesmamai
5075 дн. тому
ОГРОМНОЕ ВАМ СПАСИБО. МИРОСЛАВ! ЗА ВАШУ ГРАЖДАНСКУЮ И ПРОСТО ЧЕЛОВЕЧЕСКУЮ ПОЗИЦИЮ! Хоть я и не журналист, но буду бороться за права свободы слова, и другие.... Без свободы слова, уважения прав человека не будет ничего. Не важно, сколько б нам ни обещали и сколько б лохшины на уши ни вешали.
Оооо
5075 дн. тому
В поддавки по голодомору решили сыграть...адикалону мало?)))
Kapios
5075 дн. тому
Лариса, а как Вы объясните тот факт, что во время Голодомора 2 села- соседа- одно село в Украине, а другое- в Росии, жили совсем разными жизнями? В одном из них люди помирали с голоду, там все съестное отбирало НКВД. А в другом все было тихо, мирно.... Надеюсь, Вы догадываетесь, на какой территории находилось первое село, а на какой- второе?
Коко
5075 дн. тому
Насмішила назва - я журналіст, не заважайте працювати! ТОді працюйте в профільних газетах!! Дивно!! Дивно, господа харошиє! Якщо ти не згоден з політикою каналу чи з редакційною політикою - шукай собі роботу у відповідних ЗМІ. У "Свободи" є своя газета, там вкрай потрібні журналісти і там залюбки публікуватимуть подібні теми!! Але якщо ця тема набридла усім?? Якщо вона не рейтингова??? Якщо мільйони глядачів перемикатимуть канал на цьому сюжеті - хто скаже авторові, що він молодець??? Ніхто!!! Крім політично заангажованих людей і опозиції... Ви шановний працюєте на комерційному каналі - де усе робиться задля рейтингу! В таких умовах ми живемо! У партій є свої газети - можете туди відсилати свій творчий доробок!!! А тема геноциду була дуже заплямована попередниками - про неї говорили де треба і не треба! Як з Гонгадзе!! На ній спекулювали!!! Тож шановні - не плутайте свободу слова із редакційною політикою!! Ви вдумайтесь - якщо кожен журналіст почне кричати про своє, яке йому не дають висвітлювати на ТБ!!!??? Це ж хаос - хтось буде готом, почне кричати що це добре, а хтось емо - і теж буде про це знімати, а хтось витсупає проти носіння стрінгів - так що такі цікаві теми редактор змушений ставити в ефір, бо про них заявив автор і у нас свобода слова????? Брєд!!!!! Брєд!!! Я не порівнюю Голодомор звісно з готами і стрінгами, але ця тема вичерпала своє. Критикувати президента за заяву на ПАСЕ... Це мають робити або ж історики, або ж опозиція. І до того ж суд визнав голодомор, а не геноцид! І в законі сказано про заперечення голодомору, а не геноциду - тож ніхто нічого і не порушив! Геноцид це коли конкретно вирізають один вид нації, як у Нагорному Карабаху наприклад... Там не різали всіх, там різали тільки армян, а курдів? Турки вирізали тільки їх, своїх не чіпали! Там де був хліб - звідти його і забирали, ось і виник страшний голод!!! ТАк і винних покарали посмертно!!! Але це полеміка для вчених і великих журнальних статей, а не сюжету - навіть в підсумковий випуск!!!
2Лариса // 06.05.2010 17:59:54
5075 дн. тому
Несите свою долю адикалона Коле и Наталье. Соображайте на троих в одном флаконе!
Лариса
5075 дн. тому
уважаемый поклонник голодомора - геноцида. то что этот голод был геноцидом не видерживает никакой критики не исторической не здравого смысла. и европейцы тоже согласны с Януковичем. а Ющенко писал законы под общим наркозом наверно, и звания присваивал также. вам там часом героя не досталось? а если бы за объективную журналистику, то зачем же навязываете людям свою индивидуальную точку зрения а не излагаете факты ну вот обоснуйте и почему голодомор геноцид, а потом напишите честно точку зрения ваших оппонетов. Что слабо??????
Yuri_D // 06.05.2010 16:23:09
5075 дн. тому
Піховшек сдуйся вже .задовбав своєю "правдоподібностью".знов нажрався
Yuri_D
5075 дн. тому
To "Журналист": Єдине, в чому можу погодитися - щодо "досвідченості" Піховшека, дійсно Ганна Гебельсівна цому в доньки годиться. Якщо остання нагадує мені торгівку гнилою рибою на "Привозі", то пригадую, як Піховшек майстерно використовував для надання "правдоподібності" своїй пропаганді запозичений з "17 мгновений весны" елемент "Информация к размышлению"... А Вам, "журналист(ко)" порадив би навчитись відрізняти справжню журналістику від продажної, і не брати приклад з декого, хто в буквальному сенсі обміняв "Свободу" (радіо) на золоту клітку....
Николай
5075 дн. тому
Мирослав - иди ищи работу. Ну не умеешь ты делать сюжеты. Признайся себе в этом. Тупо НЕ УМЕЕШЬ. Не криклявостью в журналистике работать надо.
2Отар
5075 дн. тому
Ось и заява плюсив, як i обицяли, назвали тих, хто з "гори" керуэ;) Ось так бувае, коли минулих цензорiв намагаються не згадувати;)
Журналист
5075 дн. тому
Уважаемый обиженный автор! Не знаю, сколько лет Вы в журнлистике, но судя по стилистике и желанным темам в виде голодомора, недолго. Лично я, как и Вы, тоже никогда не работала с Вячеславом Пиховшеком, но для меня этот человек, прежде всего, - ТАЛАНТЛИВЫЙ ЖУРНАЛИСТ и мастер своего дела. В силу своего всего лишь 10-летнего стажа, я никогда не возьмусь судить Вячеслава, хотя бы только потому, что он опытней, не говоря уже о том, что его статьи и программы всегда было и до сих пор интерестно смотреть и читать! Вячеслав - вы правы на все 100. Таких "героев голодомора" нужно ставить на место!
А ларчик просто открывался!
5075 дн. тому
У меня в компьютере купленная с рук программа ФСБ по распознаванию "писателей" по форме, стилистике, пунктуации и другим нюансам, имеющим личностный характер, почти как отпечатки пальцев. Поставил комент "Журналиста-онаниста", что надрочил тут на форуме. И парочку статей Славы Пиховшека с "Левого Берега". Ответ программы: 99,76 сотых процента, что "журналист" - это и есть Слава Пиховшек. Славик, ну, некрасиво же так поступать. Понятно, когда дрочишь в туалете при отсутствии дамы сердца. Но так дрочить на форуме - постыдное занятие даже для такого великана мысли, как ты.
пиховшека заело
5075 дн. тому
Талантливее тока Лапикура))
Гов
5075 дн. тому
Журналіст(ко), що з вами? На вас гикавка напала?
Журналист
5075 дн. тому
Уважаемый обиженный автор! Не знаю, сколько лет Вы в журнлистике, но судя по стилистике и желанным темам в виде голодомора, недолго. Лично я, как и Вы, тоже никогда не работала с Вячеславом Пиховшеком, но для меня этот человек, прежде всего, - ТАЛАНТЛИВЫЙ ЖУРНАЛИСТ и мастер своего дела. В силу своего всего лишь 10-летнего стажа, я никогда не возьмусь судить Вячеслава, хотя бы только потому, что он опытней, не говоря уже о том, что его статьи и программы всегда было и до сих пор интерестно смотреть и читать! Вячеслав - вы правы на все 100. Таких "героев голодомора" нужно ставить на место!
Газетний
5075 дн. тому
Мирославе, схиляю перед тобою посивілу голову. Тримайся! Тебе чекають не легкі дні.
2Отар
5075 дн. тому
Звiсно, що П це жравий iнструмент минулого, що застосовують для хажденiя на канали задля бла-бла-бла. Що непогано для оппо, вони мають символ нью-влади, нафталiн кучми вiдомий Бреховшек:) Це дуже добре. Але хто там на "горi"? Ткаченко,або хтось iншiй буде скоро вiдомо;)
Саша
5075 дн. тому
Піховшек такий досвідчений журналіст, а веде себе як 20-те річне хлопя...
Г.Б.
5075 дн. тому
Був свідком, як сусідка легкої поведінки обзивала іншу сусідку, цілком пристойну жінку: "Лярва!", "Сука!", "Проститутка!" Абсолютно тотожно з наведеною картинкою вельмишановна праФФесором Януковичем пані Герман обзивала вас, журналісте Отковичу, брехуном. Сама щодня і щохвилинно бреше, щодня і щосекундно так про неї думає країна. І панянка з довгим, чорним та смердючим язиком називає опонентів брехунами. Психологічно це тотожно ситуації, коли злодій, щоб відвести від себе увагу, першим голосно лементує: ловіть злодія! Чим більше подібні потвори вас лаятимуть, тим більше поважатиме читач. Не всі ж у нас ДДД (дурні, дони, дибіли)?
Колега
5075 дн. тому
Мирославе, усі тебе підтримують!!! Колеги з тобою!2n5w
Otar Dovzhenko
5075 дн. тому
"2 Отар", я мав на увазі, що в цій історії, наприклад, щоб зарубати сюжет Мирослава, ніякий новий Піховшек не знадобився. Рідний редактор, із яким журналіст працює вже давно, розводить руками і показує пальцем вгору - "там" заборонили. А ті, хто "там", для журналіста недоступні і своє рішення йому аргументувати не мусять.
ДимОКу
5075 дн. тому
Честь и достоинство 1+1 давно и крепко опорочено. Ни одна прачечная не отмоет
ДимОК
5075 дн. тому
Уважаемый "журналист", что же Вы за профессионал, если допускаете такое большое количество ошибок? Понимаю, в эфире ошибки не заметишь - всё начитано. А здесь - как налицо. Если Вас ещё не уволили, то должны это сделать. Нельзя порочить честь и достоинство телекомпании "1+1"
2Отар
5075 дн. тому
"бо технології цензури пішли далі, і теперішні її механізми вже не потребують присутності на каналах таких людей, як Піховшек" Що ви мали наувазі?Що за такі механізми?:)
2Отар
5075 дн. тому
Майже всі кучмісти повернулись, хтось в Одесу, хтось в губернатори, хтось в інфопростір- "Упирі повертаються-1"Реванш то хфігня- главное маньоври!:)
Otar Dovzhenko
5075 дн. тому
"2 Отар", зараз, очевидно, найкращий час для реваншу за часи кучмізму :)
Santa
5075 дн. тому
Конечно, проблем в стране больше нет. Нет тем. Чем дальше от событий прошлых лет, тем больше желающих поковыряться в этих событиях и найти свою правду. А то, что творится перед носом - не видим и писать об этом не хотим. Сдался Вам этот голодомор. Хорошо, признали что он был, дальше что? Что дальше? Вам что жить от этого легче стало? Уровень жизни повысился? Стариков меньше по попойкам лазит? О том, что автору сего эпоса не дают сделать сюжет - правильно делают. Оставьте в покое прошлое. Не трогайте больные темы: голодомор, УПА и т.д. Не делите Украину на запад и восток.
2Отар
5075 дн. тому
Отар пише:Боротися з цензурою - свята справа, але навіщо відкривати другий фронт із Піховшеком, до теперішньої цензури не причетним?" А він відповів за те, до чого він був причетний,а?
L.
5075 дн. тому
Яка честь і гідність У Піховшека, що він там вирішив захищати?..
адвокат
5075 дн. тому
Піховшек не піде до суду, бо знає, що пограє в першої же інстанції.Так само, як у судах він програв всі позови до нього. Поздоровляя із ДР дитини, він напевно натякав на те, щоб Откович думав, чим потім її прогодувати.Дешева погроза в дусі переляканих пішок.
lashch
5075 дн. тому
Мирославе! Ти професійний журналіст і твоє прагнення працювати чесно - за журналістськими стандартами просто чудове! Я не думаю, що Ганна Герман досягла такого рівня, щоб ти відповідав їй на її популістські та вигідні владі заяви!!! Чесні і порядні журналісти, які хочуть працювати вільно з тобою!!!
свобода
5075 дн. тому
Добре що ще є такі журналісти як Мирослав, які не ховаються під спідницю Ганни,а сміло виказує свою позицію. Так тримати!!!!!!!
обсерватор
5075 дн. тому
Мирославе - ви молодець! А щодо позову Піховшека, то не турбуйтесь. Те , що ви написали є оціночними судженнями і тому справа абсолютно безперспективна для Піховшека. Правда , враховуючи деякі особливості нашої судвої системи може бути винесене рішення проти вас судом першої інстанції, цілком пожливо, що його залишить без змін і апеляційний суд. Однак, Верховний Суд навряд чи. Але якщо й так, то вже Європейський суд точно не підтримає такого. Це вже усталена практика. Такщо Піховшек може прогриміти на міжнародному рівні разом. А взагалі гидота зараз при владі, але це не надовго.
keta123
5075 дн. тому
дякую, Мирославе, за революцію у серцях!!!
oqvx
5075 дн. тому
прощай, Откович.
Otar Dovzhenko
5075 дн. тому
Повністю підтримуючи Мирослава у його виступі проти цензури, я все ж не можу не зауважити, що Піховшек був згаданий у його першій статті абсолютно не до речі. Власне, використаний як художній засіб, символ "темників", цензури і т.п., яким на сьогодні він уже навряд чи може вважатися (бо технології цензури пішли далі, і теперішні її механізми вже не потребують присутності на каналах таких людей, як Піховшек). Згаданий він був для ефектного фіналу і не більше. Так само, як згадувався Медведчук у передвиборних публіцистичних філіпіках. Боротися з цензурою - свята справа, але навіщо відкривати другий фронт із Піховшеком, до теперішньої цензури не причетним?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду