Як на комітети з питань Євроінтеграції обговорювали тиск на Суспільне

Як на комітети з питань Євроінтеграції обговорювали тиск на Суспільне

7 Травня 2024
574
7 Травня 2024
19:45

Як на комітети з питань Євроінтеграції обговорювали тиск на Суспільне

574
Суміш непрофесіоналізму, «слухняності» і нерозуміння, що таке свобода слова
Як на комітети з питань Євроінтеграції обговорювали тиск на Суспільне
Як на комітети з питань Євроінтеграції обговорювали тиск на Суспільне

Сьогодні на засіданні Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС вирішували, що відповісти на лист голови суспільного мовника, який звернувся до нас по захист.

Вийшло довге обговорення, яке би назвала сумішшю непрофесіоналізму, незрозумілої «слухняності» і абсолютного нерозуміння, що таке свобода слова і європейська інтеграція. Соромно. 

Зрештою, ми ухвалили рішення, в якому погодилися з необхідністю забезпечення належного фінансування суспільного мовника для забезпечення свободи слова в Україні; наголосили на неприпустимості будь-яких дій, які підривають незалежність суспільного мовника; рекомендували Комітету з питань бюджету в разі надходження законодавчих ініціатив щодо фінансування суспільного мовника враховувати наші міжнародні зобов’язання; рекомендувати Кабміну вжити необхідних заходів щодо фінансування суспільного мовника відповідно до чинного законодавства.

Як не дивно, у таке рішення голосами «слуг народу» Комітет додав заклик звернути увагу всіх ЗМІ на необхідність дотримання єдиної національної інформаційної політики. 

По суті, комітет, який мав би стежити за дотриманням, у тому числі, і свободи слова як базової цінності ЄС, втручається в редакційну політику незалежного мовника. 

Нонсенс, але вже як є. 

Колег важко переконати, якщо вони не мають власної думки і голосують так, як їм вказують згори. На моє питання, чи читали вони аналітику «Детектора медіа» про те, що Суспільне – це єдиний телеканал марафону, котрий намагається дотримуватися балансу, колега назвав цю аналітику «оціночними судженнями»... 

Не пошкодуйте часу і подивіться відео, хоч воно і довге.

Висновки робіть самі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
574
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду