Євгенія Кравчук: Марафон тільки виграє від участі Суспільного

Євгенія Кравчук: Марафон тільки виграє від участі Суспільного

2 Травня 2024
1355
2 Травня 2024
10:30

Євгенія Кравчук: Марафон тільки виграє від участі Суспільного

1355
Про це народна депутатка сказала під час засідання Комітету ВР України з питань гуманітарної та інформаційної політики.
Євгенія Кравчук: Марафон тільки виграє від участі Суспільного
Євгенія Кравчук: Марафон тільки виграє від участі Суспільного

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики під час свого засідання розглядає питання щодо тиску на Суспільне мовлення, зокрема нападки з боку народної депутатки Мар’яни Безуглої та спроби усунути Суспільного мовника з вечірнього ефіру в національному марафоні «Єдині новини». Засідання транслює Суспільне. 

Народна депутатка України Євгенія Кравчук зазначила, що в резолюції Ради Європи Суспільного мовника назвали прикладом для інших європейських суспільних мовників. «Реалізація реформи Суспільного мовлення та роздержавлення медіа є частиною наших євроінтеграційних процесів, і частина з цього є незалежність Суспільного мовника, і це має бути недоторканним, як і нормальне фінансування», — зазначила Євгенія Кравчук.

Також нардепка наголосила, що «марафон тільки виграє від участі в ньому Суспільного», і запевнила, що підтримає будь-яке рішення Суспільного — бути в марафоні на паритетних умовах чи то думати про своє власне мовлення.

У свою чергу Микола Княжицький зазначив, що «будь-яка атака на Суспільне — це спроба зриву нашої євроінтеграції» і Комітет має припини ці спроби з боку окремих народних обранців. Водночас він зауважив, що погоджується з оцінкою Держдепу, яка стосується національного телемарафону. «З моєї точки зору, це сором для Суспільного, що воно бере у ньому участь. Тому що тим самим Суспільне легітимізує те обмеження прав людини, про яке говорять США. Але це не вина Суспільного», — заявив Микола Княжицький.

Нагадаємо, голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Світлана Остапа в коментарі «Детектору медіа» розповіла, що  Суспільне пропонують прибрати з вечірніх слотів телемарафону «Єдині новини» і залишити йому тільки нічні та ранкові слоти. Автори ініціативи невідомі, але озвучив пропозицію представник каналу «Рада». Світлана Остапа також зазначила, що вони отримали звернення від редакторів компанії з цього приводу.

Народна депутатка України Мар’яна Безугла оприлюднила кілька постів на своїй фейсбук-сторінці, які присвятила темі доцільності фінансування шести державних каналів, причому до «державних» вона зарахувала і Суспільне мовлення.

У дописі Мар’яна Безугла, зокрема, пише про те, що «є аж 6 (!) державних мовників, але немає інформаційних військ, які росіяни створили собі ще в 2014 році» та що «Суспільне, Дом і FreeДом мають мізерні охоплення і диверсифікують кошти».  Вона пропонує  залишити фінансування тільки одного каналу, зокрема «Ради» або Суспільного.

Секретар наглядової ради Суспільного Вадим Міський відреагував на  слова депутатки та ініціативу  коментарем на своїй фейсбук-сторінці. «Як мовник, що виробляє найбільш збалансовані новини, що відповідають журналістським стандартам, — ми ставимо питання про передачу всіх праймів Суспільному», — йдеться в повідомленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1355
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
А чого так хвилюватись
13 дн. тому
Нічого страшного. Ну не дадуть Суспільному вечірнього прайм. Зате у нього буде довірливий глядач всю ніч. 86 відсотків глядачів довіряють. Ну, а всі інші канали побрешуть і ляжуть спати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду