ІМІ: У січні кількість «джинси» у рівненських ЗМІ зменшилася

9 Лютого 2010
18910
9 Лютого 2010
07:35

ІМІ: У січні кількість «джинси» у рівненських ЗМІ зменшилася

18910
ІМІ: У січні кількість «джинси» у рівненських ЗМІ зменшилася

У січні 2010 року найбільше матеріалів з порушенням журналістських стандартів було опубліковано у газетах «Літопис Заходу» та «Провінційка». З невеликим відривом за кількістю «джинси»    відстають «Рівне вечірнє» та «Рівне Експрес».

 

Такими є висновки групи експертів, оприлюднені за результатами моніторингу публікацій у 8 друкованих виданнях Рівненщини громадською організацією «Інформаційне агентство "Рівнеінформ"» за підтримки Інституту масової інформації.

 

Загалом виявлено 152 таких матеріали, де експерти зафіксували очевидні порушення стандартів актуальності, значущості та збалансованості, 24-стосувалося комерційних організацій. Серед політичних партій та блоків, які розглядаються як потенційні замовники сумнівних матеріалів, лідирує штаб Юлії Тимошенко (101 матеріал).  

 

 «Вільне слово» - 1

 

«Літопис Заходу» - 29

 

ОГО - 4 (3 неналежне маркування)

 

«Провінційна» - 27

 

«Рівненська газета» - 1 (7 неналежне маркування)

 

«Рівне вечірнє» - 24

 

«Рівне Експрес» - 25

 

«Рівне Ракурс» - 31

 

Загалом 142 (10 неналежне маркування)

 

«Як ніколи раніше впродовж попередніх місяців, у січні нами зафіксована рекордно мала кількість комерційної "джинси" в рівненських газетах. Причина, вважаємо, - традиційний для "п'яного місяця" спад ділової активності. Не відпочивали лише політики, з огляду на наближення президентських виборів, - звідси й така відчутна перевага політичної "джинси" над комерційною в січні 2010-го. А в комерційний "джинсі" переважала традиційна для рівненської преси реклама лікувальних препаратів та ворожок. Натомість майже не було прихованої реклами загальнонаціональних брендів, банківських та страхових послуг, яка традиційно фіксувалась нами у попередні місяці», - коментує керівник проектів ГО РОМО «Школа універсального журналіста» Тетяна Солнцева.

 

Детальніше з висновками експертів можна ознайомитися тут.

 

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян» за підтримки громадської організації Internews Network «У-Медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18910
Читайте також
31.03.2010 07:00
Андрій Сайчук, ІМІ
33 484
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 879
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду