detector.media
09.02.2010 07:35
ІМІ: У січні кількість «джинси» у рівненських ЗМІ зменшилася

У січні 2010 року найбільше матеріалів з порушенням журналістських стандартів було опубліковано у газетах «Літопис Заходу» та «Провінційка». З невеликим відривом за кількістю «джинси»    відстають «Рівне вечірнє» та «Рівне Експрес».

 

Такими є висновки групи експертів, оприлюднені за результатами моніторингу публікацій у 8 друкованих виданнях Рівненщини громадською організацією «Інформаційне агентство "Рівнеінформ"» за підтримки Інституту масової інформації.

 

Загалом виявлено 152 таких матеріали, де експерти зафіксували очевидні порушення стандартів актуальності, значущості та збалансованості, 24-стосувалося комерційних організацій. Серед політичних партій та блоків, які розглядаються як потенційні замовники сумнівних матеріалів, лідирує штаб Юлії Тимошенко (101 матеріал).  

 

 «Вільне слово» - 1

 

«Літопис Заходу» - 29

 

ОГО - 4 (3 неналежне маркування)

 

«Провінційна» - 27

 

«Рівненська газета» - 1 (7 неналежне маркування)

 

«Рівне вечірнє» - 24

 

«Рівне Експрес» - 25

 

«Рівне Ракурс» - 31

 

Загалом 142 (10 неналежне маркування)

 

«Як ніколи раніше впродовж попередніх місяців, у січні нами зафіксована рекордно мала кількість комерційної "джинси" в рівненських газетах. Причина, вважаємо, - традиційний для "п'яного місяця" спад ділової активності. Не відпочивали лише політики, з огляду на наближення президентських виборів, - звідси й така відчутна перевага політичної "джинси" над комерційною в січні 2010-го. А в комерційний "джинсі" переважала традиційна для рівненської преси реклама лікувальних препаратів та ворожок. Натомість майже не було прихованої реклами загальнонаціональних брендів, банківських та страхових послуг, яка традиційно фіксувалась нами у попередні місяці», - коментує керівник проектів ГО РОМО «Школа універсального журналіста» Тетяна Солнцева.

 

Детальніше з висновками експертів можна ознайомитися тут.

 

Моніторинг здійснюється в рамках проекту «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян» за підтримки громадської організації Internews Network «У-Медіа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY