Нацрада теж проти законопроекту про мораль

28 Жовтня 2011
14038
28 Жовтня 2011
17:18

Нацрада теж проти законопроекту про мораль

14038
Нацрада теж проти законопроекту про мораль

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вважає, що законопроект № 7132 «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» «є кроком назад». Про це Нацрада повідомляє в офіційній заяві.

 

«Національна рада переконана, що правила та санкції зазначеного проекту закону, аналогів якому, до речі, не існує в жодній європейській країні, йдуть урозріз із практикою законотворення демократичних країн, і можуть призвести до проявів цензури в українському медійному просторі. На цьому, зокрема, наголошують і впливові міжнародні організації, що стурбовані прийняттям цього законопроекту», - йдеться у повідомленні.

 

Крім того, Нацрада застерігає проти створення органу, якому буде надано право без рішення суду протягом доби вживати заходів щодо обмеження вільного доступу до електронних інформаційних ресурсів.

 

На думку Нацради, надання новоствореному спеціалізованому органові додаткових повноважень, що дублюють або перевищують повноваження правоохоронних органів та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, не лише суперечить основним засадам адміністративної реформи, проголошеної президентом України, а й потребує значних бюджетних коштів, що так само виглядає нелогічно.

 

Нагадаємо, що проти законопроекту виступили український рух «Стоп цензурі!» та Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, «Репортери без кордонів». На їхню думку, у разі ухвалення закону в Україні може з'явитись надзвичайно сильний інструмент цензури.

 

Нагадаємо, законопроект № 7132, який пропонує зміни до закону «Про захист суспільної моралі», було ухвалено в першому читанні 18 жовтня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14038
Читайте також
27.10.2011 14:10
Володимир Павлів, для «Детектор медіа»
2 137
26.10.2011 13:04
Виктория Сюмар, http://blogs.korrespondent.net
22 129
26.10.2011 12:02
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
42 897
25.10.2011 13:27
Оксана Іванців, Роман Головенко, «Українська правда»
37 811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду