Перший національний покаже документальний фільм про Сидора Ковпака

22 Листопада 2012
5051
22 Листопада 2012
12:46

Перший національний покаже документальний фільм про Сидора Ковпака

5051
Перший національний покаже документальний фільм про Сидора Ковпака

23 листопада Перший  національний покаже прем'єру документального фільму «Партизанський генерал». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефір о 09:30 і розповідатиме про життєвий і бойовий шлях Сидора Ковпака.

 

«Два Георгіївських хрести за віру, царя та Вітчизну і дві Георгіївські медалі йому особисто вручав імператор Микола ІІ. А двома Золотими Зірками Героя Радянського Союзу разом з двома орденами Леніна нагороджував Йосиф Сталін. Обидва ці факти біографії вмістилися в одну долю на ім'я Сидір Артемович Ковпак», -  йдеться у повідомленні каналу.

 

Як пише прес-лужба каналу, Сидір Ковпак на початку Великої Вітчизняної в тилу ворога пішов у ліси, зумів із розрізнених партизанських загонів Сумщини створити багатотисячне з'єднання.

 

Бійці лісового фронту пускали під укіс ешелони, підривали мости, громили гітлерівські комендатури й штаби, поліцію, польову жандармерію, зав'язували бої навіть з регулярними частинами вермахту.

 

Після війни Сидір Ковпак був членом Верховного суду УРСР, з 1947 - членом Президіуму Верховної Ради Української РСР і депутатом Верховної Ради УРСР.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5051
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Боряк
4178 дн. тому
А про те, як його з"єднання розбили підрозділи УПА в КАрпатах (бо грабували місцеве населення немилосердно) і як великого Ковпака з оточення вивезли накритого гноєм фірою з оточення буде у фільмі? Звичайно ж що ні. Буде чергова пропагандистська фальшивка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду