1 листопада - показ документального фільму «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939—1941»

30 Жовтня 2012
3306
30 Жовтня 2012
13:34

1 листопада - показ документального фільму «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939—1941»

3306
1 листопада - показ документального фільму «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939—1941»

У рамках нового проекту Толоки інтелектуальних комунікацій - «Фільмо-ТІК» - відбудеться показ документального фільму «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941». У кінострічці розповідається про події на Західній Україні перед початком Другої світової війни, прихід радянської влади, зміни кордонів і зникнення цілих держав з карти світу.

 

Вступну лекцію прочитає історик, науковий співробітник Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» у Львові Ігор Дерев'яний. Саме в цій в'язниці після приходу радянської влади утримувались політв'язні, проводилися допити, а сусідній головний корпус займало обласне управління НКВД. Після нападу Третього Райху на СРСР в червні 1941 року працівниками НКВД лише в цій тюрмі було розстріляно понад півтори тисячі в'язнів.

 

У рамках проекту «Фільмо-ТІК» учасники переглядатимуть документальні та художні фільми переважно історичної тематики і обговорюватимуть їх. Передуватиме перегляду невелика лекція експерта, що відповідає темі фільму.

 

«Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941» (режисер Тарас Химич) - документальний ігровий фільм 2010 року про події на Західній Україні після окупації цих земель радянською владою 17 вересня 1939 року. Створений на основі архівних документів, матеріалів і спогадів свідків, представників українського, польського і єврейського народів довоєнної Галичини. У фільмі використано кінохроніку та коментарі провідних науковців-істориків.

 

Контакти: history@cdvr.org.ua, +380 32 247-45-22,+380 63 628-68-69

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду