Ігор Чайка і Оксана Романюк презентували в Москві документальний фільм і посібник про безпеку українських журналістів

4 Жовтня 2012
5202
4 Жовтня 2012
16:35

Ігор Чайка і Оксана Романюк презентували в Москві документальний фільм і посібник про безпеку українських журналістів

5202
На конференції Європейської федерації журналістів
Ігор Чайка і Оксана Романюк презентували в Москві документальний фільм і посібник про безпеку українських журналістів

Журналіст Ігор Чайка на конференції Європейської федерації журналістів, яка відбулася в Москві, презентував документальний фільм «Безпека журналістів. Український практикум». Про це йдеться в прес-релізі НМПУ.

 

Також на конференції ЄФЖ був презентований «Посібник з безпеки для українських журналістів», автором якого є представник в Україні «Репортерів без кордонів» Оксана Романюк. На основі цієї книги були створені аналогічні посібники у шести пострадянських країнах.

 

Фільм члена комітету НМПУ Ігоря Чайки так само знято на основі посібника Оксани  Романюк. Стрічка побудована на ключових розділах «Посібника з безпеки для українських журналістів», який було розроблено за підтримки Міжнародної федерації журналістів, Незалежної медіа профспілки України, Національної спілки журналістів та Шведської профспілки журналістів у 2007 році.

 

«Документальний проект, прем'єра якого була спеціально підготовлена до міжнародної конференції, отримав схвальні відгуки учасників медійного форуму, на якому тема безпеки журналістів була однією з ключових. Як зазначив представник МФЖ Олівер Мані Кёрл, фільм українських колег стане важливим компонентом у донесенні ключових ідей проекту на тренінгах і семінарах в рамках національних кампаній з безпеки журналістів», - йдеться у прес-релізі НМПУ.

 

Конференція ЄФЖ проходила в Москві 1-3 жовтня під гаслом «ЄФЖ іде на Схід». У ній взяли участь делегації Незалежної медіа-профспілки і Національної спілки журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5202
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду