detector.media
22.11.2012 12:46
Перший національний покаже документальний фільм про Сидора Ковпака

23 листопада Перший  національний покаже прем'єру документального фільму «Партизанський генерал». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефір о 09:30 і розповідатиме про життєвий і бойовий шлях Сидора Ковпака.

 

«Два Георгіївських хрести за віру, царя та Вітчизну і дві Георгіївські медалі йому особисто вручав імператор Микола ІІ. А двома Золотими Зірками Героя Радянського Союзу разом з двома орденами Леніна нагороджував Йосиф Сталін. Обидва ці факти біографії вмістилися в одну долю на ім'я Сидір Артемович Ковпак», -  йдеться у повідомленні каналу.

 

Як пише прес-лужба каналу, Сидір Ковпак на початку Великої Вітчизняної в тилу ворога пішов у ліси, зумів із розрізнених партизанських загонів Сумщини створити багатотисячне з'єднання.

 

Бійці лісового фронту пускали під укіс ешелони, підривали мости, громили гітлерівські комендатури й штаби, поліцію, польову жандармерію, зав'язували бої навіть з регулярними частинами вермахту.

 

Після війни Сидір Ковпак був членом Верховного суду УРСР, з 1947 - членом Президіуму Верховної Ради Української РСР і депутатом Верховної Ради УРСР.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY