НРКУ проведе традиційний радіодиктант національної єдності 9 листопада

2 Листопада 2012
5800
2 Листопада 2012
18:40

НРКУ проведе традиційний радіодиктант національної єдності 9 листопада

5800
НРКУ проведе традиційний радіодиктант національної єдності 9 листопада

9 листопада, у День української писемності та мови, з 13.10 до 15.00 на Українському радіо традиційно відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності. Про це «Детектор медіа» повідомили в Національної радіокомпанії України.

 

Цю акцію НРКУ започаткувала ще 2000 року і щороку НРКУ отримує понад 15 тисяч листів з радіодиктантом. Радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.

 

Написання радіодиктанту супроводжуватиметься двогодинним прямоефірним марафоном, під час якого ведучі Аліна Акуленко та Роман Коляда розповідатимуть про історію акції, цьогорічних спонсорів, призи, а також разом із гостями студії міркуватимуть про те, що таке радіодиктант - перевірка грамотності чи національна позиція.

 

Цього дня в прес-центрі НРКУ диктант писатимуть спеціально запрошені політичні й громадські діячі, письменники, художники, актори, театральні та кінорежисери.

 

Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

 

Традиційно диктант складається зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Це - грошові премії, книги, компакт-диски із записами Українського радіо.

 

Важлива умова - перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс - 01001.

 

Переможці акції визначаються по тому, як отримано останній лист (2011 року таких листів було понад 17 тисяч). Урочиста церемонія оголошення імен переможців традиційно відбувається на початку грудня (дата визначається по тому, як перевірено диктанти), цього ж дня до Прес-центру НРКУ запрошуються переможці з Києва та Київської області, які отримують свої нагороди безпосередньо із рук спонсорів. Усі інші призи розсилаються поштою.

 

Цього разу радіодиктант матиме додаткове завдання. Воно не буде обов'язковим і не впливатиме на оцінку за грамотність. НРКУ запропонує охочим висловити своє ставлення до змісту написаного - коротко, одним рядком. Найцікавіші думки учасників диктанту прозвучать у програмах, будуть розміщені на сайті Українського радіо. Додаткове завдання, пов'язане з текстом диктанту, прозвучить відразу по його закінченні. За нього призи - мобільні телефони.

 

Серед цьогорічних спонсорів - видавництва «Грані-Т» та «А-ба-ба-га-ла-ма-га», Фонд «Україна» Леоніда Кучми, Всеукраїнське товариство «Просвіта», Державне науково-виробниче підприємство «Картографія» та Ліга українських меценатів. Спонсорам надається інформація про переможців (вік, стать, регіон тощо) й вони самі визначають, які саме і в якій кількості призи надати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5800
Читайте також
14.11.2011 13:00
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
11 320
12.11.2010 12:09
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
19 550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду