НРКУ знову проведе всеукраїнський диктант національної єдності

24 Жовтня 2011
13106
24 Жовтня 2011
13:22

НРКУ знову проведе всеукраїнський диктант національної єдності

13106
НРКУ знову проведе всеукраїнський диктант національної єдності

9 листопада, у День української писемності та мови, на Українському радіо відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності. Про це «Детектор медіа» повідомили в Національній радіокомпанії України (НРКУ).

 

Диктант транслюватиметься о 13:30 на Першому і Третьому («Культура») каналах Українського радіо. Його, як і торік, проведе доцент Київського університету ім. Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів.

 

Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами: грошовими преміями, книгами, компакт-дисками з записами Українського радіо. Важлива умова - перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс - 01001.

 

Нагадаємо, що НРКУ проводить диктанти національної єдності з 2000 року. Щороку НРКУ отримує понад 10 тисяч листів з радіодиктантом. Листи надсилають не лише слухачі з усіх областей України, а й з-за кордону: Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії та інших країн. Це люди різного віку і різних професій: школярі, студенти, військові, робітники, пенсіонери і домогосподарки. Найактивніші прихильники акції (серед них - народні депутати, артисти, громадські діячі) приходять писати диктант до редакції Українського радіо на Хрещатик, 26.

 

НРКУ зауважує, що радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13106
Читайте також
14.11.2011 13:00
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
11 320
12.11.2010 12:09
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
19 550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду