НРКУ супроводжуватиме свій радіодиктант спецпроектом

8 Листопада 2011
10044
8 Листопада 2011
18:17

НРКУ супроводжуватиме свій радіодиктант спецпроектом

10044
НРКУ супроводжуватиме свій радіодиктант спецпроектом

9 листопада Національна радіокомпанія України одночасно із Всеукраїнським диктантом національної єдності проведе спецпроект «День української писемності та мови на Українському радіо». Про це «Детектор медіа» повідомили в НРКУ.

 

Спецпроект триватиме з 13:10 до 15:00. Він об'єднає дві інтерактивні програми «Український вимір» та «Добридень», а їхні ведучі Роман Коляда та Аліна Акуленко не лише писатимуть радіодитант разом із радіослухачами, а й упродовж двох годин у прямому ефірі розповідатимуть про найцікавіші подробиці його написання.

 

Завдяки прямим включенням слухачі матимуть можливість почути із перших вуст, як пишуть диктант поважні гості (політики, громадські діячі, письменники, артисти) у прес-центрі на Хрещатику, 26, працівники ДАІ в Донецьку та учні румунської гімназії у Чернівцях. Спеціальні журналістські матеріали розкажуть про те, як все починалося і про тих, хто вже перемагав у минулі роки. Безпосередньо у студії на запитання відповідатимуть ведучий радіодиктанту, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко та мовознавець, доктор філологічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук Світлана Єрмоленко.

 

А наприкінці двогодинної прямоефірної програми слухачі зможуть поділитися враженнями про написання диктанту, зателефонувавши безпосередньо до студії або надіславши смс-повідомлення.

 

Як уже повідомляла ТК, 9 листопада, у День української писемності та мови, на Українському радіо відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності. Цю щорічну акцію НРКУ проводить з 2000 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду