Ганна Герман:«Диктант національної єдності – абсурд і дурниця»

9 Листопада 2006
9402
9 Листопада 2006
14:06

Ганна Герман:«Диктант національної єдності – абсурд і дурниця»

9402
Ганна Герман:«Диктант національної єдності – абсурд і дурниця»

«Що День української писемності та української мови, що День свободи, що диктант національної єдності – це все смішно. Я цього не визнаю», – заявила Західній інформаційній корпорації народний депутат України від Партії регіонів Ганна Герман.

«Я в цьому живу, це моє середовище, мій стан душі. Диктант національної єдності – абсурд і дурниця. Це – технологічні вигадки, які нікому не потрібні. Диктант національної єдності треба писати в душі і в своїх справах щодня, а не призначати для цього окремий день. Це – «радянщина». Мене не цікавить, хто це ініціює: Буш, Путін, Ющенко чи Янукович. Якщо це дурниця, то вона і є дурницею. Хто б її не ініціював. Треба забути цю «радянщину», «компанійщину». Потрібно щодня жити і працювати в українському патріотичному дусі. Понавигадують днів… Я пишу такі диктанти щодня під диктовку мого народу. А диктанти якихось чиновників я писати не збираюся. Я вважаю, що вони просто не мають де тратити державні гроші, і вигадують різні дурниці щоб відмивати і красти гроші. Їх же можна дати пенсіонерам!» – наголосила Г.Герман.

Однопартієць та колега по ВРУ Ганни Герман Тарас Чорновіл вважає, що подібні ініціативи не дають жодного ефекту: «Це, очевидно, робиться для того, щоб кожен міг перевірити рівень своєї грамотності. Ця акція є більш пропагандистською. Основна її цінність в тому, що вона була оголошена і привернула увагу до проблеми. А реалізація не має серйозного значення. От якби ми передбачали для службовців, чиновників (або при набутті громадянства) екзамени, тоді б це мало визначальне значення».

Нагадаємо, що сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та української мови о 15 годині 10 хвилин на Першому та Третьому («Культура») каналах Українського радіо пролунає радіодиктант Диктант національної єдності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9402
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду