На суд у справі проти екс-президента Кучми приїздив Пінчук

2 Червня 2012
6003
2 Червня 2012
09:00

На суд у справі проти екс-президента Кучми приїздив Пінчук

6003
Представник Мирослави Гонгадзе — Валентина Теличенко готує заяву у прокуратуру щодо тиску на суд
На суд у справі проти екс-президента Кучми приїздив Пінчук
Перед початком засідання Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ у справі Леоніда Кучми у будівлі суду побував його зять Віктор Пінчук. Про це повідомляє газета «День» із посиланням на потерпілого у справі Олексія Подольського.
 
 
За словами пана Подольського, Віктор Пінчук перебував у суді між 9-тою та 10-тою годинами ранку. 
 
 
Нагадаємо, тоді, 31 травня, ВССУ вирішив не розглядати скаргу Генпрокуратури на визнання незаконним порушення справи проти Леоніда Кучми, бо «не всі учасники процесу виконали та усунули певні організаційно-процесуальні вимоги».  Розгляд скарги перенесено на 26 те липня.
 
 
Як відзначає «Українська правда», журналіст Мирослава Гонгадзе на своїй сторінці в мережі Facebook розповіла, що свідком візиту Віктора Пінчука «був також фотокор газети День, якому охоронці Пінчука не дали свотографувати останнього».
 
 
«Ми готуємо заяву у прокуратуру щодо тиску на суд», - додала вона.
 
 
 

Кримінальну справу проти Леоніда Кучми щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе було порушено 21 березня 2011 року. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе (ч.3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка було визнано речовим доказом у справі.

 

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Леоніда Кучми та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Валентина Теличенкоподала апеляцію, Генпрокуратура також оскаржила постанову суду.

 

20 січня 2012 року Апеляційний суд Києва визнав законним рішення Печерського районного суду, який скасував постанову про порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучмии 
 
 

У касаційній скарзі Генпрокуратури до Вищого спеціалізованого суду, зокрема, наводятьсясвідчення колишнього секретаря покійного екс-міністра МВС Юрія Кравченка - Пухлікової І. С.
 
 
За свідченнями Пухлікової, Кравченко розказував, що Кучма особисто дав вказівку розібратися з Гонгадзе.
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6003
Читайте також
21.05.2012 13:18
Мирослава Гонгадзе, «Українаська правда»
13 720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду