СБУ: досудове слідство у справі Мельниченка припинено

24 Березня 2012
9280
24 Березня 2012
16:10

СБУ: досудове слідство у справі Мельниченка припинено

9280
до затримання і видачі екс-майора
СБУ: досудове слідство у справі Мельниченка припинено
Досудове слідство у справі екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка припинено. Про це  в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів глава Служби безпеки Ігор Калінін.
 
«У зв'язку з невстановленим місцем знаходження обвинуваченого на даний час досудове слідство у справі припинено, як це і передбачено КПК. Після затримання і видачі Мельниченко правоохоронними органами іноземних держав, де він може переховуватися, слідство буде відновлено», - сказав пан Калінін. За його словами, місцезнаходження Миколи Мельниченка не встановлено.
 
Відповідаючи на запитання щодо офіційної заяви Генпрокуратури щодо того, що пан Мельниченко перебуває в Ізраїлі, який не погоджується на його екстрадицію, Ігор Калінін зазначив:  «Справа в тому, що у Україні з Ізраїлем немає двосторонньої угоди про екстрадицію. Віза до Ізраїлю видається максимум на три місяці. З моменту, коли Мельниченко був оголошений в розшук, пройшло вже більше часу. Тому він міг виїхати з Ізраїлю в іншу країну, а потім знову повернутися».
 
Нагадаємо, у розшук пана Мельниченка було оголошено у вересні минулого року . Він звинувачується в розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання екс-майлору запобіжного заходу у вигляді арешту. 
 
Микола Мельниченко вже понад 10 років живе поза кордоном України у статусі політичного біженця

 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9280
Читайте також
26.03.2011 12:24
Александр Ильченко, Александр Корчинский, «Сегодня»
23 627
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду